Pastasalade met gerookte beenham en rucola

Eten door Redactie Ze.nl
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer pastasalade met gerookte beenham en rucola.
 
Voor als je een keer minder tijd hebt: een pastasalade die je makkelijk en snel klaar kunt maken en die je smaakpapillen prikkelt met haar overheerlijke, pure smaken.
 
Binnen 20 minuutjes staat dit gerecht al op tafel.
 
Wat heb je nodig? (1 persoon)
  • 125 gr penne
  • 75 gr verse rucola
  • 1 takje basilicum
  • 100 gr gerookte beenham gesneden
  • 2 eetlepel aceta balsamico (Fuchs)
  • 2 eetlepel olijfolie (Italië)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 snufje witte peper
  • 1 snufje Middellandse zeezout

Hoe maak je het?
Zet een pan water met zout op voor de pasta. Snijd de beenham in reepjes en snipper de sjalot en de knoflook fijn. 
 
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel deze koud met water. Laat de pasta goed uitlekken. 
 
Meng de rucola, beenham, sjalot en knoflook door de pasta. Snijd de blaadjes van de basilicum in reepjes en meng deze ook door de pasta. 
 
Maak de salade op smaak met de olijfolie, aceto balsamico, peper en zout.

Bestel jouw favoriete Smaak-recept!
Zin in iets anders? Bestel dan een recept van één van de culinaire competitie-finalisten. De bedenkster van het meest bestelde recept wint de hoofdprijs: een Smaak-waardebon van 100,-!

Laura van der Maas bedacht de ovenheerlijke kipfilet met mango en brie en de scholfilet met frisse limoensaus was een idee van Jantine van Dompselaar.

De twee andere finalisten wisten wel raad met het dessert. De bijzondere cheesecake met witte chocolade van Wina van Dijk en de superscone met aardbeien van Carla Wisse zijn om van te smullen! Bestel nu jouw favoriete recept!