De baard is back: Hot or not?

Gezicht door Jikke
Op dat ene familiefeestje moet je die oom met de baard drie zoenen geven. Dat geprik en gekriebel? Wen er maar vast aan, want mannen mogen hun scheermes laten liggen. De baard is weer helemaal terug van weggeweest.
 
Er is grote tweestrijd voor mannen. Ze moeten er verzorgd uitzien, want dat wordt van ze verwacht. Maar tegelijkertijd zijn mannen bang dat die verzorgde look vrouwen afstoot. Ze willen natuurlijk niet te vrouwelijk overkomen?
 
Gelukkig is daar de gulden middenweg: een baard. Althans, zo vindt Tessa de Vet van NRC Next. ?Behaarde wangen zijn immers alleen weggelegd voor het mannelijke deel van de bevolking?. We moeten vooral niet vergeten dat, ook al zijn we op zoek naar een gevoelige man, we stiekem verlangen naar woeste mannelijkheid."


 
De ideale man is sterker dan wij zijn en kan ons beschermen. Doe er een baard bij en je krijgt de ideale man volgens Tessa: verzorgd, modieus en mannelijk.
 
Niet alleen Tessa denkt er zo over, ook de New York Times vindt dat mannen hun baard moeten laten staan en de Volkskrant ziet baarden wel zitten als accessoire.
 
Wat vinden jullie van deze upcoming trend?