De snelwegschutter: Doodeng!

De maatschappij door Donna
De laatste tijd staan er veel nieuwsreportages in het teken van de zogenoemde snelwegschutter. Iemand die we simpelweg het best kunnen beschrijven als een achterlijke malloot met een auto onder zijn kont.

Wie wordt er 's morgens wakker en verveelt zichzelf dermate dat hij ervoor kiest met een luchtbuks de snelweg op te gaan? Waar ben je op uit als je er een missie van hebt gemaakt om mensen op te schrikken door hun autoruiten kapot te schieten? Het is helaas niet te verexcuseren met een mooi verhaal: dit is gewoon iemand met een kwade wil. Iemand die erop uit is een ongeluk te veroorzaken en mensen daarmee te traumatiseren. 

Hoe staat het ervoor?
Sinds een maand zijn er tientallen aangiften gedaan door mensen die beschoten zijn, terwijl zij in hun auto zaten. Ondanks de vele tips die zijn binnengekomen bij de politie, zat de gouden tip er steeds niet bij. Inmiddels staat er zelfs een beloning van ?10.000,- op die ene tip die naar de dader(s) leidt. Maar tot die tijd is geen snelweg veilig. Er is al geschoten op de A4, A12, A13, A15, A16 en de A20. 


Aandacht als motivatie

Toch vraag ik mij iets af. In hoeverre is het verstandig van de media om zo veel aandacht te besteden aan deze snelwegschutter? Werkt dat niet juist als een motivatie? Is het misschien de aandacht waar om het hem te doen is?

Ik vind het in ieder geval een stuk minder prettig om een tocht over de snelweg te maken. Het idee dat er mogelijk iemand rijdt met zoveel kwaad in de zin, beangstigt mij enorm.

Wat vinden jullie van het nieuws over de snelwegschutter? Maakt het jullie bang op de weg?