Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Vijf redenen waarom de herfst best leuk is

Reageer 0

Een echt warme en zonnige zomer hebben we niet gehad. Maar nu de herfst zich weer aandient is de kans op mooi weer officieel verkeken. Bij wijze van troost geeft Ze je vijf redenen waarom de herfst heus zo erg niet is.

Zodra de eerste blaadjes weer met grof geweld van de bomen afwaaien en je bijna niet door je ramen kunt kijken, omdat de regen er zo hard tegenaan klettert, weet je het wel: het is weer herfst. En dat is blijkbaar niet iets om blij van te worden. Als ik namelijk voor iedere keer dat iemand zeurde over de herfst een euro kreeg, zat ik nu in sunny Mexico en had ik überhaupt me geen zorgen hoeven maken over regen en bewolking.

Toch heeft de herfst naar mijn idee wel wat om blij van te worden. Daarom geeft Ze je vandaag vijf redenen waarom de herfst er nog best mee door kan!

Alweer 'The Nanny'?
In de zomer ligt het televisieseizoen plat. Tenzij je het erg leuk vindt om voor de achtste keer alle herhalingen van The Nanny te kijken, zal je het voor nieuwe uitzendingen moeten doen met National Geographic en Animal Planet. Maar laten we eerlijk zijn: hoe interessant The Dog Whisperer in het begin ook is, na een tijdje heb je zin om Cesars hoofd aan een agressieve Rottweiler te voeren. Wat de televisie betreft krijgen we in het najaar alle mogelijkheid om weer bij te komen. Er worden weer nieuwe programma?s uitgezonden, nieuwe formats de wereld in geholpen en met het miezerige weer buiten heb je ook geen reden om van de bank af te komen. Dus graai zonder gêne lekker je deken van het bed en ga heerlijk hele avonden voor de televisie hangen!

Magische kleuren
Normaal gesproken is de zomer zonnig, warm en benauwd. En hoe fijn het ook is om dan lekker aan het strand te zitten of een terras op te zoeken, er gaat helemaal niets boven een mooie herfstdag. Zo'n prachtige dag waarop de lucht felblauw is en het herfstzonnetje nog één keer je rug verwarmt. De gekleurde blaadjes geven dan een schitterend plaatje en iedereen lijkt er even door betoverd te zijn. Ook al is het niet warm genoeg om je bikini erbij te pakken: een wijntje drinken op het terras in je poncho is ook niet verkeerd!

Dag slippers!
De najaarsmode is wat mij betreft ook een reden om naar de herfst uit te kijken. Ik vind het heerlijk om in de zomer in luchtige jurkjes rond te hangen, maar mijn voorkeur gaat toch altijd uit naar leuke vesten, mooie truien en laarzen. Naast mijn heerlijke UGGs, die ik in de zomer tot mijn grote spijt niet aan kan zonder er een eigen zwembad in te creëren, vind ik het ook geweldig om in het najaar met mijn gekleurde regenlaarzen door de plassen te stampen. En die ingegroeide teennagels en een centimeters dikke laag eelt op je voeten? Nobody will know!

Herfstige uitjes
Uitjes beperken zich in de zomer, normaal gesproken, altijd tot gelegenheden waar je mogelijkheid hebt om af te koelen in de zee of een zwembad. En hoe fijn het ook is om rug aan rug op het strand tegen elkaar aan te zweten, het is - letterlijk - een hele verademing om in de herfst weer andere activiteiten te kunnen ondernemen. Zo gaat er niets boven een herfstwandeling, kun je weer naar een bioscoop en is shoppen opeens ook niet meer een benauwde bedoening. En denk eens aan de komende feestdagen. De gezelligheid van Sinterklaas en Kerst... Daar heb ik stiekem toch echt wel zin in!

Rosé en pepernoten
Ooit weleens gehoord van 'je weet pas wat je hebt, als je het kwijt bent'? Zo werkt dat ook met de seizoenen. Als het altijd zomer zou zijn, zouden we niet alleen chronisch gestoken worden door muggen, maar zouden we de hitte en rosétjes ook niet meer waarderen. Nu er een tijd aankomt van pepernoten, kaarsjes, dikke sokken, warme chocolademelk en regenlaarzen, waardeer je het des te meer als de zomer zich weer aandient.

Wat vind jij leuk aan de herfst?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anneloes

  Herfst bah!!
  20 redenen waarom het voorjaar en de zomer veel leuker zijn:
  1. zo in je nachthemdje naar buiten hobbelen 's morgens
  2. wakker worden van de vogeltjes die fluiten
  3. wakker worden van de warme zon op je gezicht
  4. lekker buiten leven
  5. niet zo vaak stofzuigen want je bent toch bijna niet binnen
  6. dat hele speciale groen dat je alleen maar in het voorjaar ziet
  7. alles gaat weer groeien en bloeien
  8. weg met die kale bomen
  9. niet een kwartier bezig zijn met jassen, dassen, mutsen e.d. voor
  je naar buiten kunt.
  10. lammetjes in de wei
  11. heerlijk fietstochtjes maken
  12. lekker in je hemdje en op je slippers naar buiten
  13. je ziet je buurtjes vaker
  14. leuke tuinfeestjes overal
  15. lekker lang licht
  16. minder wasgoed dan al die dikke winterkleding
  17. mensen zijn vrolijker
  18. ijsjes eten
  19. zwemmen
  and last but not least:
  20. mijn vrolijkheidsgraad is beduidend hoger!!!!

 • Irmas70

  Heerlijk de herfst, de prachtige dagen dat je idd nog even op een terrasje kunt zitten tijdens het shoppen.
  Maar ook de donkere dagen dat je overdag weer de kaarsjes kunt aansteken.
  Lekker trutten in huis, pasgeleden alles in herfststemming aangepast, oranje kaarsjes, bloempotjes, kussentjes etc.
  Nieuwe recepten uitproberen, stoofschootels e.d.
  Uitgebreid in bad met een heerlijk muziekje als je je door en door koud bent.
  Ach, zoveel dingen om lekker van te genieten.
  Daarom ben ik zo blij met de seizoenen in Nederland... ik zou niet graag in een land wonen waar het alleen maar mooi weer is.

 • Fabiènne

  Heeeeerlijk. lekker wandelen door het bos met onwijs mooie plaatjes.. en dan thuis komen en samen een lekker kopje chocolademelk met slagroom drinken! zin in!

 • Madeliefje49

  Heerlijk door de bladeren wandelen en naar de prachtige kleuren kijken die dit seizoen met zich meebrengt..

 • vero232

  door het bos lopen de bladeren en kastanjes
  dana lekker een chocolade

 • alexanouk

  Bladeren en kastanjes zoeken met de koters. Lange boswandelingen maken in het heerlijk geurende vochtige bos om daarna moe en voldaan in een warm huis lekker warme chocomelk te drinken(of erwtensoep,mmmmmmm)

 • Manon

  gelukkig volgende week een weekend naar barcelona met mijn love. nu is het daar nog 30 graden. Hopelijk volgende week ook nog hihi

  Kan niet wachten!! =)
  over een kwartier door de regen fietsen =(

 • Ammee

  Herfst is zeker mooi maar het gebrek aan daglicht in de komende 2 seizoenen laat sporen achter. Vandaag is het begin van dit proces in gang gegaan merk ik wel...
  Hello bad mood...

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen