ZeTipt: Griselda Molenmans ? Oog van de naald

Media door Aefke
Een jonge, mooie vrouw ligt bedwelmd op een tafel. De dader gaat aan de slag met naald en inkt en tatoeëert een afbeelding in haar gezicht. Oog van de naald neemt je mee in het zieke brein van een seriemoordenaar.

 
Tattoo-scene van Los Angeles
Hij tatoeëert een mythologische afbeelding in haar gezicht waarvan later blijkt dat dit een Griekse sfinx is. Griselda Molenmans heeft Oog van de naald geschreven met de tattoo-scene van Los Angeles als decor. Het verhaal trekt hiermee meteen mijn aandacht.

Oog van de naald gaat verder in de persoon van Fay Pizarro, verslaggeefster van een grote krant in LA. Ze schrijft grote rapportages voor haar krant en is geïnteresseerd in tatoeages en ook in de motieven van het plaatsen ervan. Ze wil een hele reeks interviews met bekende mensen publiceren met als thema: tatoeages.


Tattoo-maniak 
Al snel ontmoet Fay de aantrekkelijke politieagent Mike Flohr. Omdat hij later met aan andere vrouw gaat praten, voelt ze zich beledigd en verlaat ze het feestje. Hij komt haar toch achterna. Intussen is er een eerste slachtoffer van een Tattoo-maniak bekend geworden. Weer een jonge vrouw die voor het leven getekend is.
 
Harpij
Van de dader weten we intussen dat hij al een tweede slachtoffer te pakken heeft. Bij haar heeft hij een harpij in het gezicht getatoeëerd; ook dat is een mythologische voorstelling van een bepaalde vrouw. Hij wil echter de publiciteit zoeken en zet de foto?s van zijn twee slachtoffers op het internet.
 
Tot in de kleinste details
Inmiddels ontvouwt zich een tergend spannend verhaal. Griselda Molemans laat zien dat zij echte pageturners kan schrijven. Molemans is zelf journaliste en dat ziet de lezer ook terug in deze thriller: alles is tot in de kleinste details onderzocht en het verhaal klopt ook.
 
De schrijfster eindigt haar boek met een epiloog waarin de lezer uitleg krijgt. Oog van de naald is een goed geschreven en spannend verhaal. De korte hoofdstukken zorgen voor de nodige vaart in het verhaal. De wisselende perspectieven maken het verhaal spannend, terwijl het niet onnodig complex wordt. De opbouw van het verhaal is zorgvuldig en bijna filmisch verteld. Een aanrader.

Het oog van de naald
Griselda Molemans
ISBN: 904995197X
Prijs: ?16,95 
Uitgeverij: Mistral