Feel-good filmpjes: Inspirerende audities

Celebs door Esther
We zouden het allemaal wel willen, onzeker meedoen aan een talentenjacht en daarna wereldberoemd worden met je vers ontdekte talenten. Voor deze mensen werd het waarheid. Wij zochten de mooiste filmpjes voor je bij elkaar.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Een persoon op tv, meestal met een armoedige leefsituatie komt auditie doen. Het onzekere zieltje beklimt het podium en wordt van top tot teen opgenomen door een zeer sceptische jury. Sceptisch, totdat de kandidaat in kwestie zijn zangkunsten toont. Voor deze personen werd het werkelijkheid...

Paul Potts



Dit filmpje werkt wegens auteursrechten helaas niet meer, maar kan hier nog steeds bekeken worden!
 
Toen...

Voordat Paul Potts beroemd werd, verdiende hij zijn brood door mobiele telefoons te verkopen. Zijn eerste opera zong hij op 28-jarige leeftijd tijdens een karaokewedstrijd. Toen hij optrad in een televisieshow en daarmee £ 8000 won, kon paul het zich veroorloven om operalessen te nemen en een masterclass bij Luciano Pavarotti te volgen. Een goede stap voorwaarts zou je zeggen, toch liep het anders. Paul kreeg een blindedarmonsteking, er werd een kankergezwel bij hem ontdekt en hij brak zijn sleutelbeen, waardoor hij niet meer voor optredens gevraagd werd. Toen besloot hij mee te doen aan Britain's Got Talent...

Nu:
Paul won de finale van Britain's Got Talent en daarmee sleepte hij £100.000 in de wacht. Daarbij beloofde Simon Cowel hem ook nog een platencontract ter waarde van 1 miljoen pond, not bad!

Tip: bekijk vooral ook even Simon Cowells blik op 0:57 in het filmpje wanneer Paul begint te zingen!

Susan Boyle


Toen...

De vijftigjarige Schotse Susan Boyle werkte als vrijwilliger bij de kerk. Door haar onaantrekkelijke en vreemde voorkomen, werd ze zeer sceptisch behandeld tijdens haar auditie bij Britain's Got Talent. Maar toen ze begon te zingen, viel iedereen stil.

Nu:
Susan werd uiteindelijk tweede in het programma. Haar auditievideo is ruim 120 miljoen keer bekeken op YouTube. Verder sleepte ze een platencontract in de wacht bij een dochterbedrijf van Sony Music. Susan Boyle heeft inmiddels al twee albums uitgebracht en treed op met de mensen die ze als voorbeelden opnoemde tijdens haar auditie.

Sung-Bong Choi


Toen...

Toen Sung-Bong Choi tijdens zijn auditie van Korean Got Talent gevraagd werd wat zijn droom was, gaf hij te kennen dat hij graag normaal wilde zijn. Hij had altijd het gevoel dat hij er niet bij hoorde. Sung-Bong werd op zijn derde levensjaar achtergelaten in een weeshuis. Toen hij vijf was, rende hij daar weg om vervolgens tien jaar dakloos te zijn. Door te zingen kreeg hij het gevoel dat alles goed was en dat hij er gewoon bij hoorde. 

Nu?
Hoe het nu is met Sung-Bong Choi is onbekend. YouTube bracht onze zoektocht helaas niet veel verder, maar dat hij door is naar de volgende ronde, dat is in ieder geval duidelijk!

Wat is jouw favoriete (talentenshow)auditie?