Pip Pellens deelt foto van bebloed inlegkruisje: taboedoorbrekend of onsmakelijk?

Celebs door Zita

Pip Pellens deelde donderdag een reeks foto’s op haar Instagram in een rood thema. En zoals we weten, is menstruatiebloed ook rood. Dat wilde de actrice ook graag delen in haar fotoreeks, want volgens haar is dat een taboe wat doorbroken moet worden. Maar, veel mensen vinden het onsmakelijk in plaats van taboedoorbrekend. De actrice reageert vandaag op alle kritiek.

Pip Pellens moeder geworden

Eind september zijn Pip Pellens en haar vriend Pim Wessels ouders geworden van hun dochtertje Lily. Zo cute! De actrice zit nog steeds in haar kraamperiode en ja, daar hoort ook bloed bij. Ze deelde de afbeelding van haar bebloede inlegkruisje om te laten zien dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Ze wilde andere vrouwen een hart onder de riem steken en laten zien dat het heel normaal is om bloedverlies, pijn, plas en slaaptekort te hebben.

Lees ook: Babynieuws! Ex-soapie Pip Pellens in verwachting van eerste kindje: "al tijdje bezig met een projectje"

Meer op Instagram

Pip reageert op de kritiek

Ondanks dat haar post dus goed bedoeld was, kreeg ze enorm veel kritiek. Opmerkingen als ‘smerig’, ‘gadverdamme’ en ‘onsmakelijk’ kwamen voorbij. Pip voelde zich toch geroepen om uitleg te geven over de post en te reageren op de kritiek. Ze noemt het bespottelijk dat mensen met zulke dingen reageren. “De helft van de populatie heeft maandelijks te maken met menstruatie of kraambloed, dus waarom wordt iets wat zo normaal is als ademen, poepen en plassen het liefst genegeerd?”

Meer op Instagram

Veel steun

Waar er mensen zijn die kritiek geven, zijn er ook veel lovende woorden voor Pip. Veel mensen hebben ‘respect’ voor haar actie. Ook krijgt Pip berichten van vrouwen die ook in hun kraamtijd zitten en die aangeven dat haar post enorm helpt. “That’s why”, zet Pip hierbij.