Donna en Esther: Creatief op de foto!

Vrije tijd door Donna
We denken allemaal te weten wie we zijn en hoe we overkomen. Excentriek fotograaf Marco Zwinkels doet het beeld dat je van jezelf hebt teniet met zijn intrigerende portretten. RedactriZes Donna en Esther gingen de uitdaging aan en lieten zich fotograferen door deze bijzonder getalenteerde man. Lees snel verder en bekijk de resultaten!


Een fotoshoot. Wat kun je daar van verwachten? Bedekt met make-up, met je vriendelijkste glimlach en je grote hertenogen in de camera lachen in de hoop dat je onderkin niet zichtbaar is. Achteraf nog even photoshop eroverheen en klaar is je plaatje. Heeft opa weer wat leuks voor op het dressoir.

Dat is nu precies waar Marco Zwinkels niet voor staat. Gewapend met grote lenzen en witte of zwarte doeken, heeft hij er zijn missie van gemaakt een intense emotie te vangen in één simpele blik. Wij werden uitgenodigd in zijn sfeervolle huis, waar zijn passie voor fotografie al duidelijk werd nog voordat we de drempel over waren.


Donna en Esther: twee kwispelende labradors

We namen plaats aan een grote houten tafel en luisterden naar Marco?s verhalen over hoe hij fotografie beleeft. We werden zo enthousiast; we voelden ons net twee kwispelende labradors die nog even in hun mand moesten blijven zitten. Met vele inspirerende boeken en vakliteratuur wist hij de passie voor zijn vak over te brengen. Maar op een gegeven moment konden we het niet langer aan: we konden niet wachten om onze gezichten aan zijn lens op te dringen.

Doutzen Kroes, pack your bags!
De spanning die we hadden aan het begin van de fotoshoot verdween al snel, omdat Marco uitstekend in staat was om ons op ons gemak te stellen. Hij gaf ons het idee dat Doutzen Kroes vergane glorie was in vergelijking met ons steeds fanatiekere aangezicht.


Marco's werkwijze

Marco is een fotograaf die niets aan het toeval overlaat. Hij ziet elk detail, begeleidt je en daagt je uit, net zolang tot hij dátgene ziet wat zijn werk typeert. Een emotie, een blik in je ogen, iets ongrijpbaars wat hij dan toch heeft weten te vangen. Het voelt als een gezamenlijke prestatie wanneer dat is gelukt - en de foto?s liegen er niet om. Ze zijn stuk voor stuk fascinerend en rauw. Marco steekt veel tijd in de nabewerking en dat is te zien.

Zijn wij dit?
Na ontvangst van de foto?s waren we verrast en soms zelfs licht geschokt. Zijn wij dit? Hebben wij dit in ons? En wij maar denken dat we van die lieve meiden waren met een hoog kitten-gehalte.

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Kijk en oordeel zelf!




Zou jij ook graag zulke bijzondere foto?s van jezelf willen? Dat kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar marco-zwinkels@kpnmail.nl.

Een avondje bij Marco is niet alleen ontzettend inspirerend, maar ook nog eens heel erg gezellig. Een bijzonder leuke belevenis voor jou en bijvoorbeeld twee vriendinnen. Marco verzorgt fotografieavonden van 19:30 tot 22:00 (in Delft), dit is uiteraard met drinken en een hapje. De kosten bedragen 75 euro per persoon.

Kijk voor meer voorbeelden op Marcozwinkels.nl.