Seksen: het moet maar weer...

Intiem door Janneke
Op een druilerige zondagmiddag kijkt je vent je met zijn puppyogen aan: seksen? Jij zucht. Je moet weer aan de bak. Als we een Engels onderzoek mogen geloven, beschouwt een groot deel van de vrouwen seks als een plicht.

Seks, plezierig? Nee hoor, vrijen wordt door veel vrouwen niet als een geweldig leuke bezigheid gezien, zo schrijft Daily Mail. In opdracht van Healthy Woman werd het seksleven van 1.031 vrouwen onder de loep genomen en daar kwamen opmerkelijke cijfers uit.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen (58%) ontevreden zijn over hun seksleven. Bovendien: where the hell halen zij hun tijd vandaan om met manlief het bed in te duiken? Zo ontstaat het dat 65% van de vrouwen slechts één keer per week seks heeft.


En dat terwijl een potje vrijen juist erg goed is voor de gezondheid (dit wist maar 40 procent!): "Seks zorgt niet alleen voor een intieme band met je partner, maar vermindert ook stress, versterkt je bekkenspieren, verbetert je immuunsysteem én verbrandt calorieën", vertelt onderzoeker Elizabeth Battaglino Cahill.

"Steeds meer vrouwen zien seks als een plicht en niet als iets dat prettig en bevredigend is", vertelt Naomi Greenblatt, een psychiater gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. "De combinatie van moederschap en een baan speelt ook mee. Een dag heeft maar 24 uur en seks is voor veel vrouwen geen prioriteit meer."


De psychiater vindt dat vrouwen moeten weten dat seks écht heel veel voordelen heeft (vooral in de ochtend). "Als je vier keer per week seks hebt, kun je er wel tien jaar jonger uitzien! Plezier en intimiteit zouden de belangrijkste reden moeten zijn voor seks, maar een jong uiterlijk is natuurlijk ook een groot pluspunt!", aldus Naomi Greenblatt.

Hoe zit dat bij jou? Staat seks ergens bovenaan jouw prioriteitenlijstje?