Zeg, mag ik éven zeuren?!

De maatschappij door Janneke
Zolang je gezond bent, een dak boven je hoofd hebt én omringd bent door liefdevolle mensen, zijn er eigenlijk geen redenen om te klagen. Toch wordt er zo nu en dan wat afgezeurd - including me. Maar dat mag op z?n tijd best toch?

Soms zijn er dingen, waar we ons mateloos aan irriteren. Aan écht irritante zaken, maar ook aan de kleinste, meest onbenullige dingetjes. Maar och, wat is het lekker om dat gewoon af en toe eens uit te spreken.

Dus bij deze. Ik irriteer mij mateloos als:

 • Dat ene stel op Facebook elkaar platgooit met liefdesberichtjes. 14.02: 'Lief moppietoppie van mij. Het was weer heerlijk om bij je te zijn vannacht!' 14.05: 'Love you so much!' 14.10: 'Duizend kusjes voor jou!' Delete them, right now!
   
 • Een persoon tegenover je in de trein komt zitten en uit een papieren zak een frikandel speciaal haalt. Of nog erger: een broodje kabab met extra knoflooksaus. En dat terwijl je maag knort alsof het al maanden geen eten heeft gehad. Flikker op of geef mij NU een hapje!
   
 • Opa?s en oma?s je zo aankijken, alsof ze je elk moment zullen neerschieten, omdat je niet à la minute plaats maakt voor hen in de bus.
 • Mannen eerst een half uur op de wc zitten - iPod en Playboy gaan mee - en vervolgens niet doortrekken maar roepen: "Schat, deze moet je zien. Ik heb de beginletter van je naam gemaakt! Onwijs goed gelukt!"
   
 • Je door drukke winkelstraten loopt en mensen plots stoppen. Daar blijven ze vervolgens even rusten, bekijken ze etalages of zoeken ze het pakje drinken helemaal onderin hun tas. Please mensen, loop door in godsnaam!
   
 • Een kerel in de vroege ochtend naast je in de trein komt zitten en zowel jij als de conducteur in zijn ?cockpitje? mee kunnen luisteren met zijn nieuwe hardcore-album.
   
 • Een persoon je vriendelijk aankijkt, doet alsof 'ie wordt geduwd door de groep achter zich, maar ondertussen gewoon sneaky voordringt en zichzelf de trein induwt. Hoe bedoel je 'ik doe werkelijk alles voor een plekje?!'
   
 • Jij al het zoveelste rondje geeft in de kroeg en je vrienden heel toevallig nèt te laat zijn met het trekken van hun portemonnee. "Oh, thanks joh. Volgende rondje is van mij hoor!" Yeah right?
   
 • Een spijkerbroek niet meer in jouw maat is en de verkoopster jou vervolgens een maatje kleiner aanpraat. "Jahoor, maatje 36 kan je prima hebben! Geloof me." Jij twijfelt nog, maar besluit 'm toch maar te nemen. Vervolgens kom je thuis en geven je vriendinnen wèl een eerlijk oordeel. "Die broek is absoluut te klein! Sorry mop, maar je ziet je vetrollen." HAAT aan de verkoopster!
   
 • Een vriendin terug is van vakantie en al haar belevenissen bij je kwijt wil. Dit doet ze door de stapel van 340 foto?s ZELF vast te houden en per foto het bijbehorende verhaal te vertellen. "Kijk en in dit gebouwtje deden we de afwas. En om de hoek - dat kun je hier niet zien - had je dan het vijvertje. En als je daar weer verder liep, zag je allemaal aparte vogels. En die vogels?" Zzzzz.
   
 • Je aan de telefoon bent met je vriend en hij ondertussen met andere dingen bezig is. Jij: "Nou, en toen werd mijn baas dus woedend?" Hij: "Hahahaha. Jij: ? Hij: "Dat filmpje bij De Wereld Draait Door. Ge-wel-dig! Heb je de televisie aan schat?"
Over welke dingen kan jij je af en toe (behoorlijk) druk maken?