Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Dumpen? Doe het online!

Je relatie verbreken is nooit een fijn klusje. Het liefst zou je de huilbuien, hysterische woedeaanvallen en de ?waahaarom?? van je partner willen vermijden. Tegenwoordig dump jij je partner gewoon online!

Als klein kind ging het allemaal zo gemakkelijk. Je was niet meer verliefd op de jongen uit je klas en dus stuurde je een vriendinnetje op hem af. "Janneke wil geen verkering meer met je, dus ze maakt het uit." Et Voilà: it's a done deal!

Maar daar kun je natuurlijk nu niet meer mee aankomen. Je (bijna ex-)partner, waar je lief en leed mee hebt gedeeld, verdient een goed gesprek. Daarbij sluit je het niet alleen voor hem/haar af, maar houd jij er ook een goed gevoel aan over.

Kun je het écht niet over je hart verkrijgen om het face-to-face uit te maken? Dan zijn er verschillende online dumpdiensten die het vervelende 'klusje' voor je afhandelen. Maar een coward ben je dan wel hoor...


Het initiatief van deze diensten is ontstaan in China. Hoe het in z?n werk gaat? Heel gemakkelijk: vul de gegevens van je bijna-ex in op de dumpwebsite. Vervolgens sturen zij een tussenpersoon die het slechte nieuws aan je partner zal overbrengen. Jij blij omdat de breuk vlot verloopt, de website blij omdat ze er een kleine vergoeding voor krijgen. Win-winsituatie niet?

Ook in Amerika is het inmiddels razend populair. Een vertegenwoordiger van de website iDUMP4U neemt telefonisch contact op met je toekomstige ex en somt de redenen op waarom jij het wilt uitmaken. Voor deze dienst vraagt het bedrijf slechts ?7,50 voor een ?basisbreuk?, ?19,- voor het verbreken van een verloving en ?38,- voor een scheiding.

Wij zijn heel benieuwd of deze trend ooit naar ons land zal overwaaien...

Heb jij het weleens op een ?niet zo?n nette manier? uitgemaakt?