How to: Zelf speculaaskoekjes maken

Eten door Jolien
Met Sinterklaas weer in het land betekent dit voor veel mensen: snoepen! Voel jij jouw suikerbehoefte in de decembermaand stijgen en wil je genieten van eigengemaakte sinterklaaslekkernij? Met dit recept maak je simpel en snel de lekkerste homemade speculaaskoekjes.

Speculaaskoekjes

Wat heb je nodig?
  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • Bloem
  • Koekvormpjes
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden in een kom.
  3. Voeg de boter toe en kneed dit tot een kruimelige deegbal.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer een halve centimeter dikte.
  5. Steeg het deeg uit met de vormpjes (bijvoorbeeld Sinterklaasfiguurtjes) en leg deze op de bakplaat.
  6. Bak de figuurtjes twintig minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
  7. Decoreer de koekjes eventueel met amandelnootjes of glazuur.

Enjoy!

Bron: Smulweb.nl