Met je vent naar Ladies Night?

Lifestyle door Angela
Een film met een dosis humor, gezelligheid met vriendinnen en een toffe goodiebag: Ladies Night is altijd een aanrader! Terwijl alle aanwezige vrouwen samen de filmzaal laten klinken als een groot kippenhok, zie ik dat het al bijna volgelopen is. Ook naast mij is ondertussen een meisje aangeschoven. Maar zij is niet met haar vriendinnen gekomen, maar met haar vriendje!

Waarom?! Dat is het eerste wat ik me afvraag. Het heet niet voor niets Ladies Night, dus om je vriend mee te nemen vind ik een vreemde keuze. Oké, natuurlijk vind ik het zelf ook heerlijk om tegen mijn vriend aan te kruipen bij een romantische comedy?  Maar dat is thuis, op de bank! Ik zou het hem niet eens aan durven doen om hem op zo?n avondje mee te nemen.

Fluisterend bespreek ik samen met mijn vriendinnen wat hun mogelijkheden kunnen zijn. Zou hij alleen meegaan voor die lekkere actrice in de film, zou hij totaal onder de duim zitten, zou hij of zij geen vrienden hebben of zou het haar dan toch alleen gaan om die tweede goodiebag? Wie zal het zeggen?


    
Stel dat hij ons hoort roddelen, denk ik nog even bij mezelf, wat zou hij dan wel niet van ons vinden? Maar dan neemt the gossip queen in mij weer de overhand en gaan we uitgebreid in over hoe ze verder als stel zullen zijn. Ik zie ze al helemaal voor me? Zij noemt hem vast steeds ?mijn mannetje? en hij moet zijn vriendenavond weer eens cancellen, omdat zij liever met hem naar de sauna gaat.

Genoeg geroddeld, de filmt begint al. Dat haar vriend net zo veel als zij van een goede comedy houdt geloof ik meteen, maar tijdens dit avondje uit werd toch echt duidelijk dat vrouwen onderling een heel ander soort humor delen dan mannen. Het zijn tijdens een Ladies Night meestal toch de ultieme vrouwenfilms ? goh ? die worden gedraaid. Terwijl alle vrouwen in de zaal in een deuk liggen om de ene grap, hoor ik juist bij totaal níet grappige stukjes de jongeman naast mij gniffelen. In z?n eentje?

Na de film lopen we naar buiten en begrijpen we de situatie nog steeds niet. Als je toch per se met je lover naar die ene romantische film wilt, ga dan gewoon op een ander moment. Dezelfde bios en dezelfde film, maar dan zonder de hele übervrouwelijke setting waar iedere echte man zich hopeloos verloren voelt!

Het liefst wil ik haar vragen waarom ze met haar vent naar Ladies Night gaat, maar de echte vraag is eigenlijk voor alle mannen die ooit mee zijn geweest... Je weet waar je aan begint als je meegaat, dus wat doe je jezelf aan?