How to survive: Blue Monday

Psyche & spiritualiteit door Karin
Vandaag is het weer (dra)maandag. Dat betekent dat je je - na een heerlijk weekend - vanochtend weer met het veevervoer hebt laten verschepen naar kantoor. Jippie. Maar het ergste: het is niet zomaar maandag, het is Blue Monday.

Blue Monday

De derde maandag van januari is officieel uitgeroepen tot Blue Monday. Blue Monday is, volgens Britse psycholoog Cliff Arnall, de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom? Van de goede voornemens is vrij weinig terechtgekomen, de eerste rekeningen vallen weer op de deurmat en de zomer is nog ver weg. Heel ver weg? En waarom maandag überhaupt de meest verschrikkelijke dag van de week is, hoeven we je denk ik niet meer uit te leggen. 
 
Maar voor alle depressieve ladies onder ons, geeft Ze.nl wat tips om de dag dansend en springend door te komen!
 
 • Koop een lekkere grote Milka-reep voor tijdens het invoeren van die saaie notulen. En geef vooral niets weg aan je collega?s.
   
 • Zet een hilarische foto op je bureaublad van een leuk feestje met vriendinnen of je vriendje. Of plaats gewoon een foto van Wentworth Miller op je desktop om de dag kwijlend door te komen. 
   
 • Haal flauwe kantoorgrappen uit bij je collega?s zoals een post-it op het beeldscherm van iemand met de tekst ?Meneer de Leeuw heeft je gebeld, of je even terug wil bellen?. En dan het nummer van dierenpark Amersfoort eronder. Hoe flauwer, hoe beter.
   
 • Trakteer al je collega?s omdát het Blue Monday is.
   
 • Of neem lekker een middagje vrij en ga winkelen. Heerlijk rustig op maandag!
   
 • Spreek af om vanavond lekker met een vriendin samen te eten en een filmpje te kijken. Dan heb je iets om naar uit te kijken op deze saaie dag.
 • Roddel erop los via de mail met een leuke collega; altijd fijn!

Heb jij last van Blue Monday of is elke maandag voor jou Blue Monday? En heb jij nog tips?