Toleriane; Getest door gevoelig en kritisch oog

Lichaam door Redactie Ze.nl

Vrouw.nl testte de speciale lotion. Ikzelf gebruik niet veel oogmake-up (vaak ook niet handig als je huid daar gevoelig op reageert) maar heb voor de gelegenheid ?s ochtends wat oogschaduw, mascara en oogpotlood opgedaan.

De lotion is verpakt in steriele ampullen en dit maakt de verpakking er niet mooier of praktischer op. Per ampul zit 5 ml. (30 ampullen per doosje vanaf ? 13,25 en ? 5,25 voor 10 ampullen in een tijdelijke actieverpakking)
5 ml is best veel voor een eenmalige reiniging en je kunt de ampul natuurlijk wel bewaren (is dan niet meer zo hygiënisch als bedoeld) maar een dergelijke verpakking blijft bij mij niet op rechtop het badkamerplankje staan. Het is erg makkelijk omver te stoten en tussen alle andere potjes, tubes en knijpflessen niet makkelijk te vinden!

De gebruiksaanwijzing op de verpakking vertelt dat je per oog een watje moet doordrenken met de lotion. Met het watje niet over de ogen wrijven maar op je gesloten ooglid aanbrengen. Gaat allemaal prima en de lotion reinigt ook perfect. Vreemd genoeg krijg ik na gebruik een trekkerig gevoel rondom de ogen. En dat hoort juist niet. Het voelt alsof ik met een agressief middel mijn ogen heb schoongemaakt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Vriendin Sandra met kritisch en lenzendragend oog wilde ook best testen en was redelijk tevreden.
?Ik heb nog nooit spul gehad wat zo goed schoonmaakt, dat vond ik echt super. Zo snel en zo schoon. Mijn huid werd inderdaad droog. (omdat het zo schoon is daarna) en ik zou ook echt aanraden om een nachtcrème te gebruiken daarna, anders schieten de rimpels erin!?
Ook Sandra kreeg een warm en trekkerig gevoel rond de ogen en vind de verpakking allesbehalve handig. ?Ik heb in totaal tweederde van het spul gebruikt, dus dat vind ik echt onpraktisch. Als ik het vanavond weer gebruik moet ik dus eenderde van een nieuw flesje gebruiken.?

Al met al niet het ideale product. Wat ik ook jammer vind aan veel gebruiksaanwijzingen, en zo ook deze, zijn de onbegrijpelijke teksten:
De formule met natriumhyaluronaat, lost onmiddellijk make-up op en geeft de gereinigde oogleden een fris gevoel. De hoge tolerantie is klinisch getest op meer dan 500 vrouwen met gevoelige ogen en wordt gegarandeerd door een zeer strikt formuleringshandvest en door verpakking in steriele ampullen.
Dit kan best in normaal Nederlands. De tekst doet vermoeden dat er te letterlijk vertaald is uit een andere taal. Ander klein minpuntje is dat de lotion niet geschikt is voor het verwijderen van waterproof make-up.

Met de prijs van ? 13,25 kom ik tot de conclusie dat de gevoelige ogen onder ons beter op zoek kunnen gaan naar een goedkoper en vriendelijker product.

Wie weet wel een goed alternatief of heeft het ultieme product gevonden? Deel jouw tip met andere vrouw.nl lezers op het forum onder het item Gevoelige ogen? bij ?Body & Beauty?