Tien jaar jonger

Lichaam door Redactie Ze.nl

Nee, ik ben niet bij de schoonheidsspecialiste of plastisch chirurg geweest. l?Oréal heeft sinds kort een product in het assortiment waarmee je gewoon thuis je rimpels kunt vullen. Botox zonder enge spuit. Tenminste, daar lijkt het op. De Collagen Filler is een crème die je als een dag- en nachtcrème aanbrengt en die van binnenuit je rimpels opvult. In de crème zitten 'collageenbiosferen', die na contact met het water in de huid tot negen keer hun volume aannemen. Opzwellen dus.

Is dat wel verantwoord, een product dat ín de huid groter wordt? l'Oréal suggereert van wel. Het gaat immers om 'natuurlijk opneembare en afbreekbare complexen'. Wie oppervlakkig leest denkt dat het gaat om 'natuurlijke' stoffen; wat er echter staat is dat de stoffen op natuurlijke wijze afbreekbaar zijn. Dat is heel wat anders.

Afbeelding verwijderd door redactie

Binnen een uur na gebruik zijn volgens de bijsluiter de rimpels vervaagd, en na een week zijn ze opgevuld en zie je ze nauwelijks nog. Nu heb ik gelukkig niet zo veel rimpels, maar op mijn voorhoofd zitten er een paar die al heel wat jaartjes meegaan en volgens mij tamelijk hardnekkig zijn. Smeren dus. Vooral dáár. Na een uur zie ik echt geen verschil. Dus ik wacht een paar dagen ? je moet zo?n crème wel de tijd gunnen ? en kijk nog eens goed. Niks. Zelf kan ik tenminste geen verschil zien en volgens mij anderen ook niet. Complimentjes blijven (helaas) uit.

Dan de peelingkit maar eens proberen. Moest je tot voor kort voor een gezichtspeeling naar de dermatoloog of schoonheidsspecialiste; nu kun je deze behandeling gewoon thuis doen, dankzij de Resurface Peel van Lancôme. Een peeling is het letterlijk afpellen van de oppervlakkige lagen van de huid. Dode huidcellen worden verwijderd en een frisse, stralende huid verschijnt, is de belofte.

De peelingkit ? 'kit' omdat het gaat om een set producten ? claimt helemaal veilig te zijn. Dat is hij waarschijnlijk ook, mits je geen probleemhuid hebt. Dus geen extreem gevoelige huid of een huidziekte hebt. Wel raadt de producent aan eerst een test te doen. Want hoewel de kit uitgebreid op allergische reacties is getest (en goed bevonden) valt een overgevoeligheidreactie van de huid nooit helemaal uit te sluiten.

Afbeelding verwijderd door redactie

De test doorsta ik glansrijk ? mijn huid reageert niet op het kleine beetje crème dat ik op de binnenkant van mijn elleboog heb aangebracht ? en ik besluit met het echte werk te beginnen. Een maand lang voer ik twee maal per week een schoonheidsritueeltje uit: eerst mijn gezicht reinigen met de speciale doekjes, dan met een kwastje de peelingcrème aanbrengen op gezicht en hals, vijf minuten laten zitten en daarna verwijderen met doekjes en lauw water. Ten slotte breng ik de speciale verzorgingscrème aan.
Geloof me of niet, maar nu zie ik wel resultaat. En tamelijk snel ook. Al na twee behandelingen ziet mijn huid er stralender uit. Ik heb echt het gevoel dat het werkt. Het bewijs? Ik krijg nu wel complimentjes! Of zou het toch door die langere nachten komen...?

l?Oréal: Collagen Filler. ± ? 20,00
Lancôme: Resurface Peel. ± ? 150,00