Beautytips met Mari van de Ven

Lichaam door Redactie Ze.nl
Stel je mag maar één make-up product gebruiken. Wat zou dat zijn en waarom?

Dan zou ik bijvoorbeeld voor een goede kleur lipstick kiezen. Daarmee kun je behalve je lippen ook kleur geven aan je gezicht en je kunt er ook je blush en oogschaduw mee doen!

Welke beautytip mogen we absoluut niet missen?

Altijd een foundation gebruiken. Dat geeft het gezicht veel rust. Gebruik echter geen dikke laag, maar een klein beetje, zodat je het nauwelijks kunt zien. Het moet slechts als basis dienen.

Je hebt een ontzettende schoenentic. Hoeveel paar heb je momenteel in je kast staan en wat is je absolute favoriet?

Wat zal ik zeggen... 80 paar of zo? Ik ben er helemaal verslaafd aan. Ik was pas nog in Parijs. Daar heb ik natuurlijk ook weer het nodige ingeslagen. Puntschoenen, sneakers, gekke afgetrapte laarzen in verschillende kleuren en soorten. Mijn absolute favoriet? Dat hangt helemaal van mijn mood af. Het leuke is dat er aan sommige schoenen echt een verhaal, een herinnering kleeft. Dat geeft het ook weer een meerwaarde.

Wat is je leukste ervaring in je werk?

Make-overs doen en daar mensen heel erg gelukkig mee maken. Dat vind ik echt prachtig. Je doet echt hele leuke metamorfoses. De allerleukste? Dat was er eentje die ik in Koffietijd deed. Een vrouw met haar tot over haar billen die rigoureus kort geknipt werd. Dat was natuurlijk een hele overgang en ook zelfs een heel emotioneel moment.
Mijn grootste vaardigheid is daarom ook: het veranderen van kapsels en make-up binnen een hele korte tijd.

Als je dit beroep niet had wat deed je dan?

Dan was ik vast een danser of een acteur. In zulke beroepen kan ik me ook heel erg goed vinden. Mocht ik dit beroep eens een keertje zat zijn dan weet ik in ieder geval wat ik ga doen.

Met welke bekende Nederlanders werk je graag?

Vooral met Wendy van Dijk, Dyanne Beekman en Sylvie Meis. Ik ken hen nu al aardig lang en heb veel met hen gewerkt. Zo bouw je op een gegeven moment een vertrouwensband met die mensen op. Ze zijn dan net als je vrienden hè.

Welke bekende Nederlander of buitenlander zou je nog wel eens graag willen opmaken/stylen?

Koningin Beatrix! Dat lijkt me een hele ervaring om haar eens onder handen te mogen nemen. Dan zou ik er vast iets heel bijzonders van maken.

Zou je het zelf aandurven om je door een ander een metamorfose te laten aanmeten?

Nee!! Dat zou ik zeker niet aandurven, want ik hou het allemaal het liefst zelf in de hand. Ik laat zelfs mijn haar niet door een ander knippen. Dat doe ik allemaal het liefste zelf.

We hebben gehoord dat je verslaafd bent aan crèmes. Wat is jouw favoriet?

De Bergman crèmes, die vind ik absoluut top. Ze hebben alles wat de huid nodig heeft om er zo mooi mogelijk uit te zien.

Je draait al een tijdje mee in showbizzland. De mensen kennen je al van je metamorfoses in Koffietijd. Heb je nog ambities? Wat zou je nog graag doen?

Ik vind tv echt een fantastisch medium. Op dat gebied zou ik dus nog heel graag het een en ander bereiken. Het mooist zou natuurlijk een eigen show zijn. Wie weet gaat dat er volgend jaar wel van komen?Verder zou ik ook graag nog een tweede boek uitgeven. Ook dat zit in mijn planning.

Je hebt je eigen weblog www.marivandeven.nl. Surf je zelf veel op internet en welke sites bezoek je vaak?

Ik kom bijna nooit op websites. Weinig tijd hè?....Als ik wat nodig heb dan zorgt mijn management er wel voor dat ik het krijg.

Wat raad je aan voor de Kerst?

Beweging in het haar, veel krul, veel glanzend. Een mooie rode volle mond, een rustige ogenschaduw om de ogen beter te doen uitkomen. En natuurlijk veel glans en glitter want dat hoort natuurlijk helemaal bij de Kerst.

Wat is jouw ultieme droom?

Dat ik gelukkig en gezond mag blijven en lekker door mag gaan met wat ik nu doe. Dan zou ik altijd een gelukkig mens zijn en ook blijven.