Yves Rocher Inositol Végétal

Lichaam door Redactie Ze.nl

Inositol Végétal is bestemd voor dertigers, met als doel het verouderingsproces van de huid aan te pakken. De serie is geïnspireerd door groene rijst, want rijst schijnt het enige graangewas te zijn dat in staat is om in een zeer zuurstofarme omgeving het vermogen van het ademhalen van de cellen zeker te stellen. Inositol is een molecuul die in hoge concentratie voorkomt in groene rijst en die van nature ook aanwezig is in de huid. In de huidcellen verbetert deze actieve werkstof de ademhaling, zodat ook de energieproductie van de cellen en vervolgens de productie van eiwitten weer op gang komt.
De serie bestaat vooralsnog uit een dagcrème (in potje en tube), een tube oogverzorging, een crèmemousse met reinigende en peelende werking, en een 2-in-1 reinigingsmelk met lotion. Helaas zit er nog geen nachtcrème bij, die wordt rond juni/juli pas geïntroduceerd. Hier is volgens Yves Rocher voor gekozen, omdat men in Frankrijk er een hele mediacampagne omheen heeft gemaakt.
Ik heb de dagcrème en de 2-in-1 reinigingsmelk uitgeprobeerd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het eerste dat opviel zodra ik de tube reinigingsmelk opende was de heerlijke en frisse geur. De reinigingsmelk is ook prettig in het gebruik, hoewel ze voor het verwijderen van oog make-up minder goed werkt dan de make-up remover die ik normaal gebruik. Wel zeer prettig is dat mijn huid na gebruik van deze reinigingsmelk een stuk minder vettig aanvoelt.
De dagcrème ruikt iets minder sterk, maar nog steeds even lekker. Ook deze voelt zeer prettig aan op de huid, maar is mogelijk iets minder geschikt voor de echt droge huid. Op de dagen dat ik geen make-up gebruikte, begon na verloop van tijd de huid op mijn voorhoofd wel enigszins te trekken.

Maar dan het resultaat. Had ik inderdaad een stralendere teint? En vooral, minder rimpels?
Vooraf had ik ook mijn vriend geïnstrueerd me eens goed te bekijken, om te zien of hij na verloop van tijd het verschil zou zien. Dat had tot gevolg dat hij de eerste paar dagen elke avond vroeg wanneer mijn huid er nu ook al weer stralend moest gaan uitzien. En bedankt schat! Toen het daadwerkelijk tijd was om het resultaat te beoordelen, vertelde hij me vervolgens dat met name een rimpel op mijn voorhoofd, die ik zelf nog nooit gezien had, daadwerkelijk minder was geworden?
Maar, eerlijk is eerlijk, de lachrimpeltjes bij mijn ogen zijn inderdaad minder zichtbaar. Dat verbaasde me, want ik had er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in. Dat een crème er voor kon zorgen dat je minder rimpels zou gaan krijgen, daar had ik al mijn twijfels over, maar een crème die bestaande rimpels verminderde? Daar geloofde ik eigenlijk niet in. Ik ben blij dat ik ongelijk had. Want zeg nou zelf, wie wil niet graag dat haar rimpels verminderen. En die stralendere teint? Dat vind ik moeilijk te beoordelen, maar ook dat lijkt het geval te zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Mijn dagcrème en reinigingsmelk zijn nog niet op, en ik zal ze zeker blijven gebruiken. Misschien koop ik ze daarna wel zelf, want de prijzen zijn alleszins redelijk. De dagcrème in potje is al verkrijgbaar voor ? 9,45, en het mooie is, dat de verpakking ook nog eens milieuvriendelijk is. Het potje wordt geleverd in een kartonnen doosje, zonder losse gebruiksaanwijzing, want die staat compleet op de binnenkant van het doosje gedrukt. Scheelt weer papier. Daarnaast kan het potje nagevuld worden, wat weer afval scheelt. De tube kost ? 6,25, en de 2-in-1 reinigingsmelk heb je al voor slechts ? 4,95. Voor hetzelfde geld kan je de crèmemousse krijgen en de oogverzorging tenslotte kost ? 8,95.
Ik hoop wel dat Yves Rocher nog een aparte oog make-up reiniger aan de serie toevoegt, en eventueel een crème voor de wat drogere huid, maar al met al is dit een serie die waarmaakt wat hij belooft, en ook nog eens zeer betaalbaar is. Absoluut een aanrader!

Meer informatie: http://www.yvesrocher.nl