Nivea DNAge

Lichaam door Redactie Ze.nl

Met de nieuwe huidverzorgingslijn DNAge brengt Nivea een nieuwe dagcrème, nachtcrème en een oogcontourcrème op de markt met een unieke formule. Deze zijdezachte crèmes gaan namelijk de veroudering van de huid tegen. Voor alle duidelijkheid volgt er even een technisch verhaal om uit te leggen hoe het zit met het ouder worden van onze huid.

Huidveroudering wordt voor 80% veroorzaakt door externe factoren die de celkern (het DNA) aantasten, zoals stress, roken, overmatig UV-licht of diëten. Het DNA is de basis van elk celvernieuwingsproces en onaangetast DNA is dus essentieel voor het behoud van een jonge huid. Het DNA van elke huidcel wordt constant vernieuwd. Wanneer we ouder worden vertraagt het vernieuwingsproces. Er komen steeds meer beschadigde cellen bij en dat is ons aan te zien! De huid verliest haar stevigheid, bestaande rimpels worden zichtbaarder, er komen nieuwe rimpels bij en de gezichtscontouren verliezen hun jeugdige vorm. Nivea heeft daar echter iets op gevonden.

Een unieke combinatie van ingrediënten zoals Foliumzuur en Creatine stimuleren een effectief gezonde celvernieuwing van binnenuit. Regelmatig gebruik beschermt het DNA tegen schade van buitenaf. Nivea belooft ons het volgende resultaat:

- De stevigheid van de huid verbetert merkbaar.
- Bestaande rimpels verminderen zichtbaar.
- De huid voelt steviger en zachter aan en is zichtbaar jonger en levendiger!

Ik ben aangenaam verrast wanneer ik het pakketje met crèmes thuis bezorgd krijg. De potjes zijn mooi vormgegeven en zien er stijlvol uit. Aan de kleur van de dop kun je zien welke de dag- en welke de nachtcrème is, deze laatste is namelijk donkerder van kleur. Daar is duidelijk over nagedacht! De crème heeft een heerlijke frisse geur. De dagcrème smeert makkelijk uit en voelt inderdaad zijdezacht aan. Hij wordt ook snel opgenomen door de huid. Wat ik twee uur later wél merk is dat mijn gezicht nog steeds wat plakkerig aanvoelt: alsof er een extra beschermlaagje op zit. Dat vind ik persoonlijk iets minder? Hoewel ik geen fan van nachtcrème ben, moet ik toegeven dat ook deze makkelijk uitsmeert en eveneens snel opgenomen wordt door de huid. Ik heb dus niet het idee dat ik met een gezicht vol crème ga slapen en dat vind ik erg prettig.

Wat is nu mijn conclusie na twee weken smeren? Moeilijk te zeggen. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat mijn rimpels echt minder zijn geworden. Wél merk ik dat ik een frisse teint heb en dat mijn huid er gezond uitziet. Wellicht als ik DNAge langer een kans geef dat ik ook mijn rimpels nog zie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tot die tijd geniet ik maar gewoon van mijn pure, gezonde uitstraling!

Nivea DNAge dagcrème 50 ml: 14,99 euro
Nivea DNAge nachtcrème 50 ml: 15,99 euro
Nivea DNAge eyecontourcrème 15 ml: 13,99 euro