Olaz Skin Adapt

Lichaam door Redactie Ze.nl
Waarom deze nieuwe lijn?

De reden dat Olaz deze lijn ontwikkeld heeft is dat de conditie van de gezichtshuid regelmatig verandert. Je kunt een huid in zijn geheel niet langer als vet, droog of normaal bestempelen. Het blijkt dat delen van de huid droog kunnen zijn, andere vet en weer andere normaal. En dat kan per dag, week, maand en per seizoen variëren. Afhankelijk van bijvoorbeeld het weer, lichamelijke gesteldheid, menstruatiecyclus en vooral ook door dagelijkse stress voelen delen van het gezicht droog, vet dan wel normaal aan. Dan kan het lastig zijn een aldoor passend reinigingsprodukt te vinden. Het unieke van Skin Adapt is dan ook dat deze lijn voor al deze huidtypes geschikt is.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een mild zuiverend complex lost make-up, een te veel aan talg en andere onzuiverheden op, een hydraterend complex voorziet droge huidgedeelten van vocht waardoor wordt voorkomen dat de huid droog en strak aan gaat voelen en vitamine B3 versterkt de huidbarrière en reguleert de talgproductie. Vitamine B 3 staat nummer één in de Skin Adapt producten. Het is de belangrijkste werkstof, omdat het een gunstige invloed heeft op zowel droge als vette huidgedeeltes. Olaz Skin Adapt bevat verder speciaal geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals een extract van citroengras, verwerkt in de reinigingsmelk, een extract van salie, verwerkt in de tonic en een extract van komkommer, verwerkt in de Face Wash.

Hoe wordt het gebruikt?

Olaz Skin Adapt gebruik je niet met een wattenpad maar je neemt een kleine hoeveelheid van de reinigingsmelk in je handen en masseert dit luchtig over gezicht en hals. Verwijderen doe je wel met watjes. Dat is even wennen, en het lijkt dus in feite ook niet bedoeld voor het verwijderen van oog make-up. Overigens verwijdert Olaz Skin Adapt de oog make-up wel prima als je toch eigenwijs bent en hiervoor een wattenpad gebruikt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Voor de tonic (die overigens geen alcohol bevat) mag je wel wattenpads gebruiken. Ik had al heel lang geen tonic meer gebruikt, juist omdat mijn huid daardoor zo uitdroogde, maar dat blijkt bij Olaz Skin Adapt inderdaad niet het geval. Wat daarmee echter wel opviel, is dat het lastig is de huid geheel vrij van make-up te krijgen. Aangezien ik voorheen gewoon water gebruikte om de restjes reiniger te verwijderen viel dat nooit op. Nu ik de tonic met een wattenpad opbreng, valt het wel op dat er altijd nog wat make-up resten achterblijven op de wattenpad. Dat ligt overigens niet aan Olaz, maar is ook zo bij andere merken. Nog wat beter boenen dus! Wel bijzonder is dat als de huid echt helemaal schoon is, deze enigszins tintelt na het aanbrengen van de tonic. Een niet onaangenaam gevoel.

Hoe beviel het?

Na twee weken Olaz Skin Adapt reinigingsmelk en tonic gebruikt te hebben kan ik niet zeggen dat mijn gezichtshuid er schoner uitziet en zachter aanvoelt. Maar ik kan ook het tegendeel niet beweren. De tonic heeft in ieder geval geen negatief effect en mogelijk moet de lijn wat langer gebruikt worden om echt resultaat te boeken. Beide producten zijn wel prettig in gebruik, en ruiken vooral heel erg lekker fris. Enkel dat zou al voldoende aansporing zijn om dit product te gaan proberen. En voor de prijs (? 5,99 elk) hoef je het zeker niet te laten!