Een nieuwe huid?!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een vernieuwd huidoppervlak en een jeugdige uitstraling liggen nu binnen handbereik, als ik de beschrijving op de knalrode met zilveren doos mag geloven. Er zit een klein schuurapparaatje in met daarop een ronddraaiend schijfje ? pardon; een applicator ? dat ik herken van de beautysalon waar ik laatst onder handen ben genomen. Wat een schatje! Verder zitten er twee tubes in, namelijk een scrubcrême en een serum.

De scrubcrême bestaat uit plantaardige micro-deeltjes uit bamboe en moet in combinatie met de masserende bewegingen zorgen voor een micro-peeling. Het serum heeft een gladmakend resultaat en bevat plantaardige polysiden (huh?) tegen huidveroudering. Niet dat ik met smart zit te wachten op een rimpelloos gezicht, want die rimpels vallen gelukkig wel mee bij deze 31-jarige dame. Wel heb ik wat pukkeltjes en ziet m?n huid er vaak wat vermoeid uit.

Eerst moet ik mijn gewassen gezicht een beetje nat maken, waarna er een toefje van de scrubcrême op de applicator gaat. En dan: schuren maar! Twee tot drie minuten lang... Ik krijg verbaasde blikken van manlief, die op het geluid in de badkamer afkomt, en ook mijn hondje kijkt vreemd op. Tsja, je moet wat over hebben voor een jeugdige uitstraling!

De eerste keer is het dus erg wennen, maar na een week vind ik het eigenlijk best lekker, zo'n automatische massage. Het schuurapparaatje heeft twee standen, namelijk een voor de gevoelige stukjes en een zwaardere voor het grovere werk, maar ik gebruik alleen die zwaardere. Dat schiet tenminste op. Ook snap ik na een paar dagen waarom het serum m'n huid zo mat maakt, want ? echt waar ? m'n neus begint te glimmen van al dat gepoets!

Heb ik een nieuwe huid gekregen? Nou, dat gaat wel erg ver. Maar de pukkeltjes zijn verdwenen en m'n huid ziet er beter uit dan in de afgelopen maanden. Wauw! Mijn huid is dus echt gladder, frisser en zachter... De inhoud van de kit is trouwens officieel goed voor acht behandelingen, maar ik heb nog genoeg over om nog een paar dagen door te gaan. Op het apparaatje heb je bovendien een jaar garantie, dus je kunt 'm nog veel vaker gebruiken, desnoods met je eigen scrubcrême. Maar de twee speciale crèmes zijn natuurlijk ook apart te bestellen. Slim hoor, van die meneer Yves Rocher!


Serum Végétal,
kit dermo-esthétique
www.yvesrocher.nl
Prijs: 55 euro (nu tijdelijk 29 euro)