Heerlijk trillen op de Maxuvibe

Lichaam door Redactie Ze.nl

Trilplaten - zelf ben ik er niet dol op. Ik heb er één keer op gestaan en toen voelde ik echt alles schudden. Dat is natuurlijk de bedoeling van zo'n plaat, maar ik had het idee dat m'n hoofd er van afvloog. Praten gaat ook niet zonder rare trilstem als je aan het 'trainen' bent. Nu is er iets nieuws, namelijk de Maxuvibe. Dit is wel een trilplaat, maar door zijn horizontale kantelbeweging heb je het idee niet meer dat je zo door het plafond wordt gelanceerd.

Voor het echt zo ver is, krijg ik een lange uitleg over het verschil tussen de verschillende trilplaten. Voor mij zijn al die platen hetzelfde, of het nu horizontaal of verticaal trilt. Toch zit er een groot verschil in. Zo werkt de Maxuvibe vele malen intensiever. De Maxuvibe maakt een kantelbeweging die een natuurlijke beweging simuleert door de bekken van links naar rechts te kantelen. Je kunt op deze een amplitude van twaalf milimeter halen, waar dat bij een verticale plaat, die een onnatuurlijke beweging maakt, maar vier milimeter is. Verder kun je op een horizontale plaat meer oefeningen doen, omdat je verschillende trainingscondities hebt en de plaat lager aan de grond is gebouwd. Verder vindt de demping nu plaats in de spieren en voel je geen druk in het hoofd. Dat klinkt goed!

Afbeelding verwijderd door redactie

Enthousiast loop ik naar het grote metalen gevaarte. Ik zie een mooi scherm, waarop ik een poppetje bewegingen zie doen. De Maxuvibe is namelijk voorzien van een compleet trainingsprogramma met personal trainer in het display. Dat is makkelijk. Zo vergeet je nooit meer welke houding je aan moet nemen. Daarnaast krijg je er ook nog een dvd en poster met de oefingen bij geleverd. Terwijl mijn begeleider me allerlei tips en adviezen geeft, zoals 'let goed op je houding' en 'ga er niet te lang op staan', geniet ik. Wat voelt dit fijn aan.

Wat doet die Maxuvibe nu allemaal? Is het een wondermiddel om kilo's te verliezen? Nee, dat is het niet. Als je wilt afvallen, zul je moeten bewegen. Op de Maxuvibe werk je ook niet aan je conditie. Toch heeft het gebruik van dit apparaat heel veel positieve gevolgen: vermindering van cellulitis, versteviging van de huid, vermindering van het vetpercentage, spierversterker, betere balans en stimulering van een goede bloedsomloop. Daarnaast werken de trillingen ook heel ontspannend, hiervoor kun je gebruik maken van het speciale kussen of de massageband. Zelfs als je niet zo veel tijd hebt, kun je gewoon in je werkkleding even tien minuutjes genieten. Na al die trillingen voel je je lekker fit.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tijdens het testen van de Maxuvibe heb ik ontdekt dat trilplaten best leuk zijn. Na een paar oefeningen voel ik me lekker. Ik heb echt het idee dat ik net gesport heb en daar hoef je niet eens voor naar de sportschool, want je kunt dit apparaat gewoon thuis gebruiken. Hij is er in allerlei leuke flitsende kleuren, zoals geel, blauw, rood en zilver. Het staat zelfs mooi in je woonkamer, maar dan moet je er wel een paar eurootjes voor neerleggen. De Maxuvibe is namelijk niet goedkoop, namelijk 8500,- euro exclusief BTW. Het is een professioneel fitnessapparaat waarbij niet op kwaliteit bezuinigd wordt door de makers. De Maxuvibe wordt in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, zodat het productieproces ook goed in de gaten kan worden gehouden.

Technische specificaties
Elektrische aansluiting (type A) 200-240V, 50/60 Hz met randwaarde
Vermogen 550 W
Afmetingen (B x H x D) 850 x 1500 x 970 mm
Opstaphoogte 120 mm
Gewicht 95 kg
Standaardkleur chroom metallic
Bediening touchscreen kleurenscherm
Max. belasting 130 kg
CE Markering
Adviesprijs: 8500,- euro exclusief BTW
www.maxuvibe.nl