Puur natuur tegen pukkels

Lichaam door Redactie Ze.nl

Stress, te weinig slaap, teveel zon of ordinaire PMS. Dat alles kan ervoor zorgen dat er ontsierende pukkels opduiken. Een beetje dame weet daar wel raad mee. Dan smeren we 's avonds een of ander slim middeltje op het geplaagde plekje, bijvoorbeeld de bekende Tea Tree Oil. Dat is een anti-acnémiddel dat in vrijwel elke drogist en reformwinkel te koop is en wat je 's avonds voor het slapen gaan plaatselijk aanbrengt. Maar 's ochtends ga je je pukkels met camouflagecrème te lijf, zodat je huid egaler en zuiverder lijkt. Lijkt dus, en dat is nou precies het probleem. Want door die verstikkende laag make-up maak je het vaak alleen maar erger! Wat dacht je ervan om een camouflagestick te gebruiken die je poriën niet verstopt of je huid extra irriteert? Of sterker nog: een camouflagestick die je huid verzorgt en de pukkel sneller doet verdwijnen? Eureka!

Dr.Hauschka Cosmetica heeft een hele lijn voor de onzuivere/vette huid, die onder meer bestaat uit reinigingscrème, lotion en een masker. En nu is er ook de Pure Care Cover Stick. Daar heeft 'dokter Hauschka' allerlei natuurlijke stoffen ingestopt, zoals tea trea en manuka-olie voor hun antibacteriële werking plus extracten van wondklaver en calendula, die ervoor zorgen dat je huid zich sneller herstelt. Je kunt de stick al gebruiken bij de eerste tekenen van een pukkeltje en je kunt 'm een paar keer per dag aanbrengen. Naar hartenlust smeren dus.

Dat is wel nodig ook, want de crème blijft voor m'n gevoel niet heel erg lang zitten. En de fabrikant zegt dat de crème een 'aangename, koele houtachtige geur' heeft, maar eigenlijk vind ik 'm een beetje stinken. Feit is wel dat mijn pukkels dankzij de puur natuur-aanpak inderdaad sneller verdwijnen en dat is uiteraard het allerbelangrijkste. Dit is dus een prima coverstick, zeker als je je gezicht liever niet bedekt met dikke lage foundation. Want die dikke lagen hebben wij als natuurlijke schoonheden helemaal niet nodig, toch?

Dr.Hauschka Pure Care Cover Stick
WALA Geneesmiddelen, Dr.Hauschka Cosmetica
Verkrijgbaar in twee kleuren: natural (01) en beige (02).
Adviesprijs: 10,95 euro