Ben je boos? Beat die roos!

Lichaam door Redactie Ze.nl
De aantrekkingskracht van haar

Met je looks laat je zien hoe je je voelt. Je zelfvertrouwen krijgt een boost als je er goed uitziet. Schilfers in het haar en andere gevolgen van roos zoals een jeukende, droge hoofdhuid maken mensen dan ook onzeker en geremd. Het haar is een van de grootste aandachttrekkers. Het wordt zelfs eerder opgemerkt dan bijvoorbeeld hoge jukbeenderen, een mooie mond of de kleur van iemands ogen. Haar is dan ook al eeuwenlang een belangrijk symbool: van Samson die zijn bovenaardse kracht kwijtraakte bij het afscheren van zijn haren tot de vrouwelijke lokken van Boticelli's Venus en de huidige celebs die zowat dag en nacht van hairdo wisselen.

Mooi haartip: Voedings- en haardeskundigen zijn het erover eens: een gezond ontbijt is de sleutel tot mooi haar. De reden? De energiebron bij de haarwortels is het laagst in de ochtend. Juist dan kunnen ze dus een boost gebruiken.

Al meer dan veertig jaar ontwikkelt en verbetert Head & Shoulders zijn formules om aan de behoeften te voldoen van bijna 50% van de wereldbevolking. Op basis van de antwoorden die tienduizenden mannen en vrouwen Head & Shoulders gaven op vragen naar hun lifestyle, heeft de anti-roos shampoofabrikant een uitgebreide lijn producten ontwikkeld die aan elke haarwens voldoet. Twaalf shampoo's, die allemaal een perfecte bescherming bieden tegen roos. Alle twaalf varianten bevatten de unieke Hydrazinc Formule: Zinc Carbonate gecombineerd met Zinc Pyrithione zet de anti-roos werking in gang en voedt de hoofdhuid. Symptomen als jeuk, een gespannen gevoel, roodheid en een droge huid worden dus ook aangepakt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Als je op zoek bent naar een wow!-effect, kies je voor Extra Volume. Ben je op zoek naar glad en stylish haar? Ga dan voor Smooth & Silky. Gekleurd haar krijgt extra verzorging met Colour Care, dof haar wordt weer glanzend met Natural Shine en je hoofdhuid wordt weer rustig met Dry Scalp. Voor de gevoelige hoofdhuid is er Sensitive, futloos haar krijgt een boost met Ocean Energy (met kelp en dode zeezout) en voor een fris koppie was je je haar met Citrus Fresh. Dan is er ook nog Cool Menthol, Classic Clean, Classic Clean 2-in-1 en de For Men-variant voor de no-nonsense man.

Anti-roos tip: was je haar nooit met heet water. Het irriteert de hoofdhuid en verergert schilfers. Gebruik lauw-warm water en spoel haar altijd goed uit na het wassen.

De vernieuwde Head & Shoulders blijft roos verminderen zoals het voorheen ook al deed: met uitgekiende formules die het haar verzorgen. Nu zit de shampoo echter in een eigentijdse flacon, die er zo aantrekkelijk uitziet dat het gebruiken anti-roos shampoo echt geen straf meer is!

Afbeelding verwijderd door redactie

De vernieuwde Head & Shoulders Shampoo's zijn vanaf 1 augustus verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen in flessen van 300 ml. Adviesprijs: ?4,59.