Maandverband voor je oksels

Lichaam door Redactie Ze.nl

Drogisterijketen Etos heeft de oplossing voor het dagelijks terugkerende transpiratieprobleem. Met de zogenaamde OXL Pads hoef je je nooit meer te schamen voor de natte plekken onder je armen. Een simpel maandverbandje onder je oksel beschermt je de hele dag. Het ligt zo voor de hand!

Een pakje OXL Pads kost niet veel. Voor ca. ¤ 5,00 krijg je een doosje met acht sachets. In elk zakje zitten 2 pads, voor elke arm één. De verkoopster adviseert me de katoenen lapjes door te knippen, dan heb je er dubbel zo veel. De OXL Pad ziet er zelfs uit als een maandverbandje. Met een plakstrip plak je hem aan de binnenkant van je droge kleding. Zoek wel even de juiste plek op, want niet iedereen zweet hetzelfde. Knip je de pad niet door, dan ben je boven en onder beschermd. In mijn geval hoef ik alleen de onderkant van mijn oksels te 'padden'.

Afbeelding verwijderd door redactie

OXL Pads

zijn gemaakt van 100% katoen en zijn opgebouwd uit drie verschillende absoberende lagen voor maximale bescherming. En beschermd word je! Het felblauwe bloesje waarin ik vandaag dat moeilijke gesprek voerde? Helemaal droog! Het T-shirtje waarin ik gisteren naar de bus rende? Geen zweetplek te zien. Ook in tops zijn de pads toe te passen, knip ze op maat en ze beschermen ook dan. Het valt op dat het zweetluchtje ook niet in je kleding zit, maar in de pad. En die verdwijnt aan het einde van de dag in de vuilnisbak.

Okay. Zitten er alleen maar voordelen aan de OXL Pads? Eh... ja. Je moet even wennen aan het gevoel, maar dat lukt snel genoeg. De pads zijn daarnaast bijna niet zichtbaar, of je kleding moet heel strak zitten, of van heel dunne stof zijn. Dan nog ziet de zeer alerte persoon alleen een klein silhouet. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten... Eigenlijk is het enige nadeel het feit dat je deelneemt aan de wegwerpmaatschappij. Maar op spannende momenten kies ik toch voor droge kleding en veel zelfvertrouwen.

OXL Pads zijn verkrijgbaar bij Etos.