Gamila en haar geheim

Lichaam door Redactie Ze.nl
Gamila

, een 60-jarige Druzenvrouw maakte deze zeep al decennialang, haar huis was een soort bedevaartsoord geworden voor mensen met huidziekten. 400 stukjes per maand maakte ze, ze werden in een oude ketel buiten gekookt en gedroogd op het dak van haar huis. Een ondernemer zag daar wel wat in en inmiddels staat er een fabriek, die rond de 700.000 stukjes per jaar fabriceert!

We hebben het hier over een zeep, maar eigenlijk is het dat niet. Het is een tablet gemaakt van pure plantenolien, waaronder 80% olijfolie en een geheimzinnige cocktail van 15 lokale kruiden uit Galilea. Je gebruikt het niet alleen als zeep of gezichtsreiniger, maar ook als scheertablet of als masker voor je gezicht! Laat je het tablet in je bad drijven, heb je een heerlijk weldadig bad. Hoezo multifunctioneel? Veel mensen met huidproblemen zoals eczeem, uitslag en puistjes zweren bij dit product, maar ook mensen met een normale huid die graag een mooie en gezonde huid willen behouden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het klinkt als hét wondermiddel voor mijn probleemhuidje en komt ook meteen op het juiste moment: net nu ik weer onder de uitslag zit. Mijn eerste kennismaking met Gamila blijkt meteen een verkeerde. In de veronderstelling dat ik de Original gebruik, zeep ik mijn gezicht in met Soothing Geranium. Mijn huid begint meteen te prikken, dus ik was het er snel weer af. Mijn huid is wat geirriteerd en voelt trekkerig aan. De uitslag lijkt echter wel te verminderen na slechts twee keer gebruik. De rest van mijn lijf heeft geen hinder van de Soothing Geranium en reageert er prima op. Als ik mijn bevindingen doorgeef aan het kantoor van Gamila, dan blijkt dat ik niet de Original gebruik en deze wellicht een gunstigere invloed heeft op mijn huid. En inderdaad! Na Gamila Original slechts een aantal dagen gebruikt te hebben ziet mijn huid er veel rustiger en zachter uit. De irritatiepukkeltjes zijn verdwenen en mijn huid voelt op deze plekken ook niet meer ruw aan.

Het tablet van de Original heeft onverwacht weinig geur. De Soothing Geranium heeft echter een erg overheersende geur, die je uit mijn badkamerkastje tegemoet vliegt bij openen. De "zeep" voelt wat slijmerig aan als je hem gebruikt, niet zoals een normale zeep die schuimt. Tijdens het insmeren met de gelei-achtige materie voel je je huid al direct zacht worden en scheren met het tablet geeft ook een heerlijk glad resultaat. Gamila heeft er wat mij betreft weer een tevreden vaste klant bij.


Gamila

is online verkrijgbaar voor 19,95 euro via www.gamila.com en voor slechts 9,95 euro koop je er een mooi bijpassend zeepschaaltje, de Gamila Secret Dish, bij. Ook in de luxe parfumerie (o.a. Douglas) en diverse salons is Gamila inmiddels te koop.
En ben je ooit in Londen: in Harrods kan je nu een Gamila Reinigingsritueel ondergaan op de Urban Retreat afdeling op de bovenste verdieping. Er wordt eerst met de klant besproken welk huidtype de klant heeft en welke geur het beste bij de klant past, waarna een ritueel volgt waarbij het hele lichaam een heerlijke behandeling krijgt.