Wel of geen plastische chirurgie?

Lichaam door Redactie Ze.nl
De Beautybijbel

is grofweg verdeeld in vier delen. Het eerste deel vraagt de lezer om eens eerlijk over je lichaam na te denken. Ga naakt voor de spiegel staan en probeer objectief naar jezelf te kijken. Wat vind ik wel en wat vind ik niet mooi aan mezelf? Wil ik mijn uiterlijk wel echt veranderen? Daarna wordt uitgelegd waarom sommige veranderingen in het lijf plaatsvinden. Waarom we verouderen en ons strakke lijf verliezen. Er wordt verteld onder welke invloeden ons lichaam allemaal staat.

In het tweede deel geven de broers een heleboel tips om je uiterlijk te veranderen zonder gebruik te maken van plastische chirurgie. Zo krijgt de lezer allerlei dieettips, verander je eetgewoontes en je uiterlijk zal net zo hard mee veranderen. Ze hameren op het eten van zoveel mogelijk biologische producten en een zo klein mogelijk gebruik van alcohol en suiker. Er zijn een heleboel lijsten opgenomen in dit deel van het boek waarin te lezen is welke voedingsmiddelen en supplementen een heilzame werking op het uiterlijk zouden moeten hebben. Beweging is volgens de gebroeders Viel ook van levensbelang als je iets van je jeugdige schoonheid wilt behouden. Ze bespreken verschillende vormen van sport en wat voor een invloed die op je lijf zullen hebben. Tot slot wordt in het tweede deel gesproken over uiterlijke verzorging. Zo staan de broers er bijvoorbeeld op dat je jezelf elke dag afborstelt voor het nemen van een bad of douche.

In deel drie komen vervolgens alle mogelijke vormen van plastische chirurgie aan bod. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er aan geopereerd worden. Heb je te dikke billen? geen probleem, maar ook voor te dunne billen is wel een plastische oplossing te bedenken. De broers geven een duidelijke beschrijving van de verschillende methodes en geven daarbij ook hun eigen mening over de ingrepen. In het laatse deel van het boek wordt tot slot gesproken over de gevolgen van een uiterlijke verandering en hoe je jezelf daarna moet blijven verzorgen. Met alleen een operatie ben je er nog niet!

Het boek is mooi vormgegeven, het heeft een rustige opmaak en is voorzien van prachtige illustraties. De Beautybijbel heeft een duidelijke opbouw en kan gelezen worden als een 'Doe-boek'. En misschien, als je alle tips uit deel twee op zou volgen, hoef je nooit meer onzeker te zijn over je uiterlijk en dan is deel drie over plastische ingrepen helemaal niet meer nodig. Maar persoonlijk vond ik de tips wel erg ingewikkeld en de lijsten wel erg lang. Wie heeft er tijd en zin om tien verschillende supplementen per dag in te nemen, zichzelf voor ieder douche een borstelbeurt te geven en in looppas richting de reformwinkel te snellen, zonder eerst een sterke bak koffie te drinken? Ja, want ook cafeïne is volgens de gebroeders Viel verboden terrein.

Misschien is het slim om voor het lezen van 'De Beautybijbel' eens goed na te denken over je onzekerheden, vormen die een heel groot probleem en overweeg je serieus plastische chirurgie? Dan kan deze bijbel misschien wel uitkomst bieden!


Dr. Roberto en Dr. Maurizio Viel
De Beautybijbel
240 bladzijden
www.kosmosuitgevers.nl
ISBN9789021523965