Thermae 2000 - Genieten met een grote G!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een wereld van wellness: het klonk mij als muziek in de oren! Gespannen spieren en pijnlijke schouders waren stille getuigen van de stress die mijn leven ingeslopen was, in de weken voorafgaande aan mijn bezoek aan Thermae 2000. In het gezelschap van een goede vriend die ook wel wat ontspanning kon gebruiken, begaf ik mij naar Valkenburg aan de Geul. En vanaf het moment dat we het piramideachtige, glazen gebouw betraden, waanden we ons in een andere wereld.

Thermae 2000 bestaat al sinds 1989 waardoor sommige mensen misschien denken dat het verouderd is. Het tegendeel is waar. Niks oubollig! Hip en trendy zijn woorden die van toepassing zijn op de lichte en moderne inrichting. Niet alleen is de inrichting vernieuwd, ook heeft men recentelijk drie nieuwe sauna's bijgebouwd. Sauna's met een extraatje. Thermae 2000 heeft perfect ingespeeld op de behoefte van de klant aan een extra beleving - naast het ontspannen - door de bouw van een waterradsauna, een valo-badsauna en een rozensauna. Naast de negen (!) andere sauna's die Thermae 2000 rijk is, zijn er ook nog een Turks en Romeins stoombad. Er is voor ieder wat wils dus. Door het gebruik van etherische oliën, de helende kracht van stenen, de vele (gratis) programma's waaronder opgietingen en rituelen, wordt zelfs de meest verwende saunaganger op zijn wenken bediend!

Het water uit de drie bronnen, die speciaal voor Thermae 2000 zijn aangeboord, heeft 40.000 jaar verscholen gelegen in het kalkrijke Limburgse land en is rijk aan mineralen. De weldadige temperatuur van 32 graden, is goed voor spieren en gewrichten en zorgt voor een verfrissend, ontspannen gevoel van lichaam en geest. Ook in de baden worden gratis programma's verzorgd, waar je - als je dat wilt - bij aan kunt sluiten. Daarnaast zorgen de vele whirlpools, whirlbanken en onderwaterstraalmassages nog eens voor extra ontspanning van bijvoorbeeld nek, rug en schouders. En dát was net wat we nodig hadden! We hebben gebubbeld en gezwommen, meegedaan aan een gratis floatingsessie (heerlijk!) en ons ontelbare keren laten meevoeren met een sterke stroming in het buitenbad. Om ons daarna volledig ontspannen neer te vleien op een van de ligstoelen buiten, en te genieten van het overweldigende uitzicht en de zon op onze huid.

Wat ons tijdens het verblijf in Thermae 2000 aangenaam heeft getroffen is het feit dat het personeel érg vriendelijk en attent is. Niets is ze teveel om ervoor te zorgen dat je tijdens je verblijf optimaal kunt genieten. Om je bezoek aan Thermae 2000 compleet te maken, heb je natuurlijk ook nog de keuze uit vele soorten massages of schoonheidsbehandelingen. Wij hebben een gezichtsbehandeling ondergaan én daarnaast nog gekozen voor een ontspannende Lotusmassage. Héérlijk!


In de sfeervolle restaurants en bars die Thermae 2000 bevat, kun je zowel binnen als buiten - naargelang je behoefte en de weersomstandigheden - de inwendige mens laten verwennen. En na een dagje relaxen, is het volop genieten van een heerlijk diner met prachtige wijnen, in culinair restaurant Pure. Met een adembenemend mooi uitzicht op het heuvelachtige landschap en de ondergaande zon... Rozig van de sauna's, de baden en het goede leven, doken we na een lange dag ons bed in. Om de ochtend daarop in badjas aan het uitgebreide ontbijt te verschijnen, zodat we direct daarna weer konden gaan genieten van alles dat Thermae 2000 te bieden heeft. En geloof me: dat is veel! Terwijl we afscheid namen van dit wellnessoord, wisten we zeker dat we hier een keer terug zullen komen. Want in Thermae 2000 kun je genieten met een hoofdletter G!

Thermae 2000