De wondercrème

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een product ontstaan uit de samenwerking tussen de farmaceutische en de cosmetische industrie, wist men in de drogisterij mij te vertellen. Dat klonk goed, de farmaceutische industrie, daar kun je van op aan! De verkoopster was ook enorm enthousiast over dit product, ondanks dat ze geen striae had (21 en kinderloos), had ze wel een litteken dat bijna was verdwenen dankzij gebruik van de crème. Ik dacht aan mijn eigen ritssluiting in de bikiniplooi, hoorde mezelf de grootste tube bestellen en rekende vrolijk 159 euro af. Wel wat prijzig, maar nog altijd goedkoper dan een tummy tuck, suste ik mijn geldbewuste geweten.

Omdat de tube besteld moest worden kreeg ik alvast proefmonsters mee voor de tussenliggende periode, want hoe eerder het kwaad bestreden kon worden hoe beter natuurlijk. Toen de tube arriveerde, had ik al visioenen van mezelf in een leuke bikini volgende zomer. De informatie op de tube was veelbelovend; bij 93% van de testpersonen waren significante resultaten bereikt: Clinically proven to Dramatically Reduce the Appearance of Existing Stretch Marks (prominent because of their length, depth, texture, and discoloration). Ja, prominent zijn ze zeker. Wel moet er minimaal zes weken lang drie keer per dag goed gesmeerd worden, wat behoorlijk gestimuleerd wordt door de tekst: Don't waste your time, energy and money.

Na een week of twee braaf smeren, begon ik het verschil duidelijk te zien en vooral te voelen dat mijn huid veranderde. Alles in het gebied werd gladder en steviger en na nog twee weken kon ik boven mijn navel al geen streep meer zien in de spiegel; alsof er een grote strijkbout overheen was gegaan. Zelfs de dikke rode lijn van het keizersnede litteken werd zachter van kleur en dunner. De beste graadmeter voor het succes bleek mijn man, die uit zichzelf (en dat maakt het betrouwbaar) opmerkte dat het er allemaal wel erg anders aanvoelde en uitzag. Toen werd ik wel een beetje bang, iets dat zo goed werkt, wat zou daar dan in zitten? Ik begon me zorgen te maken over eventuele bijwerkingen op lange termijn. In de winkel was mij verteld dat het ook geweldig als anti-rimpel crème gebruikt kon worden en dus smeerde ik het spulletje ook al op mijn gezicht, waardoor ik mijn voorhoofdfrons daadwerkelijk zag slinken. Daar ben ik toen maar even mee gestopt en eens gaan zoeken wat er bekend is over deze crème. Niet veel. Op de tube staat behalve de opsomming van alle (nietszeggende) ingrediënten expliciet: 5% Striadril® Complex; maar dat blijkt ook een merknaam.

Op internet al niet veel meer succes; behalve de officiële site van de fabrikant, vele aanbieders van het merk, de één nog veelbelovender dan de ander. Discussies op fora tussen vrouwen over het vermeende effect en ongeveer net zoveel tevreden als ontevreden gebruiksters. Het tv-programma Kassa heeft er een item over gemaakt, en kwamen tot de conclusie dat het niet werkt, maar ook waarschijnlijk geen kwaad kan.

Omdat er nog geen gezondheidswaarschuwingen rouleren, en de zin op de verpakking over het verspillen van tijd en geld in mijn hoofd is blijven hangen, ben ik gewoon doorgegaan met smeren tot de verplichte zes weken voorbij waren. Het eindresultaat mag er wat mij betreft zeker wezen: mijn huid zal nooit meer worden als voor mijn zwangerschappen, maar ziet er beter uit dan ik ooit nog had durven hopen. Het restje dat nog in de tube zit, smeer ik toch weer spaarzaam op mijn gezicht en mijn zogeheten breuklijnen vervagen weer tot acceptabele proporties.

Zou dat nou echt tussen mijn oren zitten? Wel een heel goed placebo effect dan en dat is ook wat waard. Nu maar hopen dat deze fabrikant ook nog een wondermiddel tegen cellulitis en ongewenste vetophopingen uitvindt en ik ben weer zo goed als nieuw! En of ik me dat nou inbeeld of niet, ik ben er erg blij mee.


StriVectin-SD
Fabrikant: Klein-Becker
Salt Lake City, Utah, USA