Achtergrond: De heilzame werking van de Dode Zee.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het meer kreeg waarschijnlijk de naam Dode Zee, omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen (wel microscopisch). Iedereen kent wel de beelden van mensen die drijven in de Dode Zee. Dit komt omdat de concentratie zout met 33 procent zo hoog is, dat we er zonder moeite in blijven drijven. Ook zou een kuur in de Dode zee heilzaam zijn voor bepaalde huidaandoeningen, met name Psoriasis.


Maar ook op het gebied van beauty is de Dode Zee goed voor je. De heilzame werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend. David, Salomon en de koningin van Sheba hebben kuurpaleizen op de oevers gesticht. Cleopatra verkreeg, voor veel geld, de exclusieve rechten van de Dode Zee regio. Zij gaf opdracht farmaceutische en cosmetische fabrieken te bouwen, waarbij de benodigde grondstoffen uit de Dode Zee werden gehaald. De overblijfselen hiervan zijn nog te zien bij Ein Bokek en Ein Gedi. De Dode Zee deed wonderen met haar lichaam en geest. Dit komt voornamelijk door de aanwezige mineralen. Deze mineralen vervullen een essentiële rol bij de communicatie tussen huidcellen. Ze helpen om de signalen door te geven van cel naar cel, waardoor complexe functies uitgevoerd kunnen worden.

Natuurlijk zijn de geheimen niet met Cleopatra het graf ingegaan, maar zijn ze doorgegeven van generatie op generatie. De heilzame werking van de Dode Zee in combinatie met de mystieke omgeving, trok veel mensen aan. Tot verbazing van bewoners van drie kibboetsen aan de kusten van de Dode Zee. Zij ontdekten dat vanuit de hele wereld mensen de modder van de Dode Zee wilden meenemen naar huis. Daarom zagen zij het als hun roeping om te zoeken naar een manier waarop de schatten uit hun leefgebied gedeeld konden worden met mensen over de hele wereld. Deze toewijding leidde tot de ontwikkeling van Ahava in 1988; doeltreffende en weldadige cosmetica producten die het vochtgehalte in de huid optimaliseren, vroegtijdige huidveroudering tegengaan en de huidconditie verbeteren.


Ahava is al wereldwijd bekend en heeft winkels in Tokio, Londen en Los Angeles. Hun boegbeeld is de prachtige Kristin Davies (Charlotte uit Sex and the City) en in Nederland is Chimene van Oosterhout dolenthousiast over het product, zo vertelde ze tijdens de presentatie van Ahava. "Ik ben niet zomaar enthousiast over dit product, maar Ahava zal ook gaan samenwerken met mijn eigen televisieprogramma Health Angels. En daar ben ik heel blij mee, want ik ben heilig overtuigd van de werking van de producten van Ahava."

Natuurlijk is de heilzame werking van het water in de Dode Zee in zijn natuurlijke omgeving het grootst. Dat komt met name door de zon en de hoge luchtdruk. Er zijn dan ook veel hotels in de buurt van de Dode Zee die complete huidbehandelingen aanbieden aan toeristen. Maar voor veel mensen is het niet mogelijk om de reis naar de Dode Zee te maken en dan zijn de producten van Ahava een goed alternatief. Het heeft een heerlijke geur en je huid wordt er ongelooflijk zacht van. Voor de prijs hoef je het niet te laten: de producten kosten tussen de vijftien en veertig euro.


Kijk voor meer informatie op de website van Ahava