3 DVD The Nanny

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Deze o zo bekende tune verklapt ook meteen de verhaallijn van de allereerste aflevering van de nineties hitserie ?The Nanny?.
Fran Fine, een Joods meisje uit de wijk Queens in New York, die bij haar verloofde werkt in een bruidswinkel. Maar zoals het liedje al verraadt, raakt ze in 1 klap haar verloofde en haar baan kwijt. Terwijl ze deur-aan-deur cosmetica verkoopt, belt ze aan bij de rijke weduwnaar en Broadway-producent Maxwell Sheffield. Hij is druk op zoek naar een kindermeisje. Per ongeluk wordt aangenomen dat Fran komt solliciteren en na een ietwat aparte ontmoeting met de kinderen Gracie, Brighton en Maggie krijgt ze de baan.

Zo ontmoeten we door de hele serie meer karakters: butler Niles, die met zijn opmerkingen het bloed onder de nagels van C.C. Babcock, de zakenpartner van Maxwell, vandaan haalt. C.C. heeft trouwens een oogje op Sheffield, maar de goede man heeft het duidelijk niet door. Misschien ook omdat hij alleen maar oog heeft voor de charmante en opvallende verschijning van Miss Fine. Dit levert heerlijk hilarische momenten op.

Afbeelding verwijderd door redactie

Naast de 24 afleveringen, verdeeld over 3 DVD?s, staan er ook een aantal special features op. ?The making off...? geeft een zeer leuke kijk op de serie en zijn cast, met commentaar van producent en The Nanny herself Fran Drescher bij een aantal afleveringen. Verder zijn de nodige trailers voor de series ?Dawson?s Creek? en ?Bewitched? te zien, die ook op DVD zijn verschenen.

Leuke weetjes:

~ De echte vader en moeder van Fran Drescher spelen af en toe ook een aflevering mee als figuranten.
~ Patti LaBelle en Dan Aykroyd hebben een kleine bijrol in een van de afleveringen.
~ Chester, het troetelhondje van C.C in de serie, is in het echte leven de hond van Fran.
~ Fran Drescher liet de rol van Val spelen door haar hartsvriendin Rachel Chagall.
~ Fran en haar man Peter Marc Jacobsen hebben de serie geschreven en ook samen geproduceerd. In aflevering 24 heeft Peter Marc zelfs een rolletje als Romeo.
~ De opvallende kleding van Fran speelt een belangrijke rol in de serie. Zelfs de set werd in lichte kleuren gebouwd zodat de kleding meer op zou vallen.

Deze kleurrijke DVD-box is een aanrader voor een paar avondjes slappe lach en heerlijk vermaak voor iedereen.

Afbeelding verwijderd door redactie