Poep aan je schoen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nog heel even en dan zijn Jan, Jans en de Kinderen in levenden lijve te zien in de Nederlandse theaters. In de gelijknamige muzikale komedie spelen Jan, Jans, Karlijn, Catootje, Jeroentje, opa, de katten en hond allemaal een rol. Plien van Bennekom (o.a. Plien en Bianca en Zaai) speelt Jans, Alex Klaasen (o.a. Kopspijkers cabaret) vertolkt de rol van Jeroentje en Jan wordt gespeeld door Wil van der Meer (o.a. Pluk van de Petteflet).

Jan, Jans en de Kinderen is een vrolijke en brutale muzikale voorstelling over een doorsnee Hollands gezin.
Wie is er niet opgegroeid met de oer-Hollandse familie Tromp? Eindelijk zien we ze dan allemaal op het toneel: De oenige Jan, de actieve Jans, de puber Karlijn, de vroegwijze Catootje, de brutale Jeroentje, de nukkige opa, en de valse, zachte, filosoferende en vechtende katten en hond... Natuurlijk is het 'hoi piepeloi ' voor en na maar intussen is er wel wat mis in het schijnbaar ideale gezinnetje. Ze houden de schone schijn op, maar een voor een dromen ze van een ander huis, een andere baan, een ander leven... Ze zingen over liefde en verlangen, en dreigen uiteen te vallen. Of komen ze weer samen?

Afbeelding verwijderd door redactie

Met de strip in het achterhoofd schrijft Barendsen het script en de liedteksten voor deze gloednieuwe Nederlandse komedie. Henny Vrienten is aangetrokken voor de muziek. Edwin Kolpa ontwerpt het decor, Arno Bremers tekent de kostuums, het licht is ontworpen door Stefan Dijkman. De regie is in handen van Gijs de Lange.

Jan, Jans en de Kinderen wordt uitgebracht in het kader van het jubileum van de strip Jan, Jans en de Kinderen, die dit jaar 35 jaar bestaat. Vanaf 14 oktober te zien in diverse theaters in Nederland!

Op Vrouw.nl geven we deze week een aantal sets van 2 kaarten voor Jan, Jans en de Kinderen weg. Wil jij er bij zijn? Geef dan het goede antwoord op de volgende vraag:

Hoe heet het hondje van de familie Tromp?

Mail het goede antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl en vermeld hierbij je naam, adres en gebruikersnaam. Vermeld ook naar welke datum en plaats je voorkeur uit gaat. (Etten Leur, Apeldoorn, Venray of Breda) Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Deze prijsvraag loopt tot en met 14 oktober a.s.