Broodje aap speciaal

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

For the record: bovenstaand verhaal is NIET waar. Maar het is wel typisch Broodje aap verhaal. Broodje aap verhalen zijn grappige, gruwelijke of rare verhalen die mensen aan elkaar als 'waar gebeurd' verkopen, maar meestal niet waar zijn. In zijn boek Broodje aap speciaal heeft Patrick Arink de meest vreemde verhalen die hij kon vinden, gebundeld.

Het boekje combineert gouden oude broodje aap verhalen, met nieuwe verhaaltjes. Zo wordt het verhaal van de beroofde dief genoemd (de dief die in de bus iemands ketting wilde stelen, maar die van zijn eigen ketting werd berooft) en worden we op de hoogte gebracht van een Roemeens echtpaar die hun zoon Yahoo heeft genoemd (naar de internet zoekmachine).

Het boekje biedt echter niet alleen een verzameling van rare verhaaltjes, maar geeft ook na elk verhaal aan of deze waar of niet waar is. Bovendien geeft Broodje aap speciaal ook wat interessante additionele informatie over dit soort verhalen: er wordt verteld waar je een broodje aap verhaal aan kunt herkennen, waar ze vandaan komen en hoe ze zich hebben aangepast aan de moderne informatiemaatschappij.

Broodje aap speciaal is geen overweldigend leesboek, maar is ook niet zo bedoeld. Het is een grappig (en soms ook gruwelijk) boekje dat vermakelijke verhalen vertelt. Het is dus niet een boek dat je middagen bezig houdt, maar wel een perfect boekje om bijvoorbeeld op de wc te hebben, zodat je telkens één verhaaltje kunt lezen.

Patrick Arink - Broodje Aap Speciaal
Uitgeverij AW Bruna