Desperate Housewives - Achter gesloten deuren.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoewel de serie pas op 3 oktober 2004 voor het eerst op de televisie verscheen, bestond het idee voor de serie al jaren. Toen Marc Cherry met zijn moeder naar het proces van Andrea Yates zat te kijken, kreeg hij plotseling het idee om een serie over wanhopige huisvrouwen te maken. Het oorspronkelijke script van de pilot, dat in de zomer van 2002 werd geschreven, was veel langer dan het uiteindelijke opname script en bevatte andere namen van personages, veel scènes die nooit werden opgenomen en momneten die de kijkers nooit te zien kregen. Met die versie van de pilot kwam Marc Cherry bij Paradigm terecht, waar ze het script erg goed vonden, maar zeiden: "Je moet het soapelement meer benadrukken". Zij brachten hem in contact met Charles Pratt, één van de regisseurs van Housewives, die het script geweldig vond en Cherry aanmoedigde de geheimzinnigheid in de verhaallijnen verder uit te werken door Mike en Mary Alice een geheim te geven en het drama in de familie Young te vergroten. Dat deed hij en de daaropvolgende versie werd door ABC gekocht. De rest is huisvrouwen geschiedenis.

In het boek 'Desperate Housewives - Achter gesloten deuren', is het volledige oorspronkelijke script van de 1e pilot van 25 augustus 2002, te lezen. Daarnaast staan er leuke weetjes bijgeschreven door Marc Cherry zelf:

'We hebben de naam Mary Alice Scott veranderd in Mary Alice Young, omdat we van onze advocaten geen toestemming voor de naam kregen. Als meer dan drie mensen in het land die naam hebben, is er geen probleem, maar als het er minder zijn, mag je die naam niet gebruiken. En blijkbaar was er maar één Mary Alice Scott in het land'.

'Dan Solis is een voormalige kamer genoot en al jaren een goede vriend van me. We leerden elkaar kennen toen ik in de twintig was. Hij was acht jaar lang mijn kamergenoot. Op een dag zei hij iets over Mexicaans zijn en ik keek hem aan en zei: 'O, ben jij Mexicaans?' Daar had ik nooit bij stil gestaan. Toen besefte ik dat het bij iemand die cultureel en economisch opzicht je gelijke is, niet uitmaakt welk ras hij is. Dan vind het geweldig dat ik die naam in de serie gebruikt heb, want mensen beginnen nu eindelijk te leren hoe je zijn naam uitspreekt.'

'James Denton en Teri Hatcher hebben bij de audities nooit samen gelezen. Ik hield mijn adem in of het zou klikken tussen die twee. Je kon direct zien dat ze en verdraait leuk stel waren, maar pas toen ze samen gingen spelen, werd duidelijk dat er iets in hun relatie was wat van het scherm afspatte. De fans reageerden vanaf het begin precies zoals we wilden. Het publiek wilde die twee samen zien en dat is belangrijk als je een romantische verhaallijn wilt laten zien.'

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog veel meer weten en lezen over 'Desperate Housewives'? Bovenstaande tekst is terug te vinden in het boek 'Desperate Housewives ? Achter gesloten deuren'. Dit boek staat barstensvol feiten, weetjes, achtergrondinformatie en mooie full color foto's over de serie.


Afbeelding verwijderd door redactie
Desperate Housewives - Achter gesloten deuren.
ISBN 90-229-9168-7
17.95
A.W. Bruna