Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

8 dingen die wij vrouwen van mannen kunnen leren

Reageer 0

Onze fietsband plakken en zelf voor onze centen zorgen. Jep, wij vrouwen zijn geëmancipeerd als nooit tevoren en hebben daar geen man voor nodig. Toch zijn er een nog paar levenslesjes die we van mannen kunnen leren…

Tijdens een griepje jammeren ze dat ze doodgaan en piepen ze dat moeders die kippensoep veel lekkerder maakt. Het is maar weer goed duidelijk wie het sterkere geslacht is: wij vrouwen, dúh. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn een paar dingetjes die wij nog weleens van onze wederhelft kunnen leren…
 
Van een olifant een mug maken
Terwijl wij vrouwen voor de bruiloft van een vage bekende twee uur eerder opstaan om enkel als een kip zonder kop door het huis te rennen, blijft meneer makkelijk een uur langer in zijn nest stinken. Jij hebt nog duizenden dingen te doen voor je weg kunt en vriendlief hijst zich in zijn pak en is klaar om te gaan. Hij maakt van die bruiloft niet zo’n big deal en doet lekker rustig aan. Hmmm... daar kunnen we nog weleens een voorbeeld aan nemen.


Vrienden meteen aanspreken op gedrag
Wanneer een van je vriendinnen ervandoor gaat met de vent waar jij stiekem een oogje op hebt, doe je alsof er niets aan de hand is, om haar vervolgens de hele huid vol te schelden. Wel achter haar rug om uiteraard. In de mannenwereld gaat dat wel anders. Met een simpele 'Hey pik, wat flik je me nou?' wordt menig mannenruzie voorkomen. Man 1 zegt wat-ie ervan vindt, man 2 schrikt ervan, man 1 geeft uitleg, man 2 verontschuldigt zich en vervolgens geeft man 1 man 2 een vriendelijke maar toch flinke dreun op zijn rug en is het weer goed. Zo makkelijk kan dat dus.

Geen schaamte kennen
Boys will be boys en schamen zich veel minder snel dan wij. Natuurlijk zal hij zich ook wel een beetje opgelaten voelen wanneer hij per ongeluk het damestoilet binnenwandelt, maar de meeste gênante situaties worden gewoon weggelachen. Wanneer hij in een overvol restaurant op z'n bakkes gaat, kan jij wel door de grond zakken. Hij daarentegen lacht gezellig met de anderen mee. Schaamte staat nu eenmaal niet in zijn encyclopedie.

Minder schoonheidsproducten
Mannen staan geen uren voor de spiegel om lagen mascara en foundation aan te brengen. Zouden wij eigenlijk ook niet moeten doen. Ja oké, we hebben die mascara echt nodig want anders zie je onze blonde wimpers niet en de eyeliner moeten we echt ophebben want anders lijken onze ogen zo klein. Probeer in ieder geval niet te veel spul op je gezicht te smeren, maar hou het zo puur mogelijk, net als hij.

Niet zoveel aantrekken van andermans mening 
Het zal mannen vaak aan hun kont roesten wat anderen van ze vinden, als zij er maar achter staan. Natuurlijk zijn sommige mensen nu eenmaal belangrijk voor je, dus hun mening ook, maar probeer je niet al te veel bezig te houden met wat een ander wel niet van je zal vinden. Wij vrouwen houden ons hier nogal eens mee bezig, maar dat is nergens voor nodig. Het is logisch dat je niemand met je daden moet kwetsen, maar zolang je dat niet doet? Als jij die jas aan wilt doen die overduidelijk van drie seizoen terug is, dan doe je dat toch lekker?
 

Tot de kern komen
We hebben er een handje van om om de hete brij heen te draaien. Wanneer onze beste vriendin lippenstipt op haar tanden heeft, proberen we dat subtiel duidelijk te maken door te zeggen: "Misschien moet je even in de spiegel kijken.” Mannen daarentegen, och, die brullen iets in de trant van: "Wat heb jij nou weer op je tanden?!" Hoewel dit niet de meest subtiele aanpak is, kunnen wij vrouwen wel leren om wat directer te zijn en om te zeggen wat we willen of bedoelen. Maakt het leven wat makkelijker.

Je innerlijke kind loslaten
We omschrijven mannen dikwijls als kinderachtig. Want echt, af en toe is het net of je een gesprek met je debiele buurjongetje voert. Of wat dacht je van wedstrijdjes wie dat biertje het snelst achterover kan tikken? Grow up! Maar in werkelijkheid kunnen wij er af en toe ook intens van genieten om weer te giechelen als een 14-jarige wanneer we het met onze middelbare schoolvriendinnen hebben over meneer Dijkstra van Geschiedenis. Wij vrouwen mogen ons innerlijke kind best eens loslaten. For starters zouden we in ieder geval af en toe wat minder serieus kunnen zijn. 

Discreter zijn
Zeker wanneer er wijn in het spel is, willen wij vrouwen nog weleens dingen met elkaar delen die de ander eigenlijk helemaal niets aangaat. Zonder ook maar een detail over te slaan, vertellen we uitgebreid hoe die ene ruzie op kantoor tussen Chantal en Erika is ontstaan en vertellen we in geuren en kleuren hoe je lover op bepaalde gebieden presteert, if you know what I mean. Mannen zijn wat dat betreft wat discreter en vertellen bepaalde dingen niet zo snel. Ja, wij vrouwen mogen af en toe ook weleens filteren wat we wel en niet delen.

Wat kunnen wij nog meer leren van mannen volgens jou? 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen