Interview met Nathan Fillion

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe was het om na de tv-serie nu in de film 'Serenity' te spelen?

Om te beginnen hadden we veel meer tijd tot onze beschikking. Voor de tv-serie moesten we acht dagen werk in een uitzending van een uur stoppen. Voor het maken van de film hadden we drie maanden de tijd.

De tv-serie was een flop. Was je niet verbaasd toen je gevraagd werd voor de film?

Het was voor mij een grote teleurstelling toen de serie werd afgebroken. Ik heb toen geleerd dat je nooit overdreven enthousiast moet zijn met een rol. Het kan óf een groot succes worden óf een gigantische flop. Natuurlijk was ik heel erg blij toen ik hoorde dat de serie verfilmd werd. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Eigenlijk hebben we heel veel te danken aan onze fans. Dank zij hen werd de dvd van 'Firefly' een groot succes en werd ook het plan gemaakt voor de film.

Hoe was het om Malcolm te spelen?

Ik vond het een fijn karakter om te doen. Hij is gemener dan Solo in de serie was, maar aan de andere kant heeft hij ook wel een gevoelige kant. Zijn familie, de mensen op het schip dus, zijn heel belangrijk voor hem en daar doet hij alles voor.

Voelt Serenity als een soort wraak naar de makers van de tv-serie toe?

Een klein beetje wel ja... Ik zie het als eerherstel aan iedereen die bij Firefly betrokken was. Toen de serie gestopt werd was dat voor ons allemaal een grote teleurstelling. Je legt tenslotte je hart en ziel in zo?n project.

Afbeelding verwijderd door redactie
Foto Anneke Ruys

Is er veel veranderd aan het karakter dat jij speelt?

Het is alweer een tijdje terug dat de serie stopte. Inmiddels zijn twee crewleden opgestapt. Malcolm is veel kwijtgeraakt en dat raakt hem wel. Zie hem als een gebroken, depressieve man met veel kwaadheid in zich. Eigenlijk kan niets hem meer wat schelen.

Kun je de verhaallijn wel volgen als je de serie nooit gezien hebt?

Nee, want het wordt in het begin kort uitgelegd. Naarmate de film vordert leer je de personages een voor een kennen. Daarna vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats.

Hoe was het om samen te werken met Joss Whedon?

Een grote uitdaging! Hij heeft mij de kans gegeven om te laten zien hoe je een serie draagt. Het begon met een rol in de laatste serie van Buffy. Daarin kon ik al laten zien dat ik goed een engerd kon spelen.Toen ik daarna de hoofdrol kreeg in Serenity had ik helemaal zoiets van : en nu heb ik écht de kans om me te bewijzen. Laten we hopen dat het ook zo op het publiek overslaat.

Welke rol zou je nooit accepteren?

Een stereotype rol. Ik kreeg ooit een aanbieding voor het spelen van een surfer in zo?n typische surffilm. Daar heb ik dus voor bedankt. Voor je het weet word je als een stereotype acteur gezien en krijg je alleen maar dat soort rollen. Ik heb dus voor de eer bedankt.


Wat is het belangrijkste dat je leerde van Serinity?

Dat dromen uitkomen. Je moet nooit opgeven, ook niet als het slecht gaat. Ik ben er nu trots op dat mijn naam op de poster staat. Dan denk ik: dat heb je toch maar weer bereikt!