Hardsoul's CD3 Release Party's

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Donderdag 1 december: Club Monza, Utrecht

De mega-lange rij voor Club Monza beloofde een drukke eerste Release Party! Velen trotseerden de kou en stonden geduldig te wachten om naar binnen te mogen. Tjsa, een Hardsoul CD Release Party met een entree-bedrag van slechts ? 4,- in een studentenstad trekt wel genoeg bezoekers ja. In tegenstelling tot de gastenlijstrij schoof de betalende rij wel redelijk snel op en binnen een kwartier stonden we binnen!

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Terwijl het publiek binnen stroomde, draaide DJ Jeroenski, ook uit de stal van Beyond Bookings, de boel aan elkaar. Binnen een mum van tijd stond de dansvloer vol; men had d'r echt zin in! Roog's fans waren natuurlijk in grote getale aanwezig; zij waren herkenbaar aan de Hardsoul Pressing shirtjes. Om 1 uur viel de muziek even stil en werd Roog aangekondigd door de XBox-sponsor, die hem tevens een XBox cadeau gaf. En toen kon het feest pas echt losbarsten!

En een feest was het zeker! Bij elk nummer ging er een luid gejuich op en gingen de handjes de lucht in. Overal waar je keek stonden mensen te dansen: op de boxen, op podia rondom de dansvloer, op de bankjes en ook boven op de vide ging men lekker los! MC Gee kondigde op een gegeven moment de Amerikaanse zangeres CeCe Peniston aan, die met haar krachtige stem Roog's muziek kwam opluisteren.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Van XBox werden er groene light-sticks uitgedeeld door XBox-ladies. Iedereen had op een gegeven moment wel zo'n stick in de handen, welke heel mooi oplichtte in de zaal. "Put your hands up in the air" schreeuwde MC Gee en de hele zaal gaf daar gehoor aan. Al die handjes met groene lichtjes in de lucht! Dat was echt een geweldig gezicht!

Nog tot na half 3 bleven er steeds mensen binnen lopen. Ik hoorde dat sommigen wel anderhalf tot twee uur buiten in de rij hebben gewacht om ein-de-lijk naar binnen te mogen! Maar eenmaal binnen bij het aanzien van het uitzinnige publiek, de heerlijke muziek en een dansende Roog bleek het allemaal zeker het wachten waard te zijn geweest en werd het lange wachten in de kou snel vergeten!

Al met al was de sfeer er eentje om door een ringetje te halen. Gezellig, gemoedelijk en heel uitbundig en ook Roog stond zichtbaar te genieten! Hoe kan het ook anders: je eigen cd-release in je hometown, omringd door fans, family & friends! Wat wil je als dj nog meer dan? Niets toch!?

Beyond Bookings DJ Born to Funk sloot de avond knallend af! Het lukte hem zelfs om tot het einde toe de mensen op de dansvloer te houden, en dàt op een donderdagavond... eh... vrijdagochtend! 6 uur 's ochtends waren wij pas thuis. Moe, maar heel voldaan en we besloten meteen maar om vrijdagavond ook naar Release Party 2 in Club Panama te gaan!

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Vrijdag 2 december: Club Panama, Amsterdam

In tegenstelling tot Club Monza stond er dit keer geen rij voor Panama, en zo vroeg waren we niet eens! Wonderbaarlijk... Het was de eerste vrijdag van de maand en dan is er normaal gesproken een editie van Funk'D, waar Roog ook resident van is. Dus in samenwerking met hen werd deze CD Release Party georganiseerd.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

In de grote zaal stond Jeroenski wederom warm te draaien. Het was nog niet echt druk, dus werd het eerst een rondje bekenden groeten. Beetje bij beetje stroomde de zaal wat voller en begaf men zich eindelijk op de dansvloer. De echte sfeer bleef echter uit, dus gingen we met z'n allen naar de kleine zaal waar Hardsoul's Greg moest draaien samen met de Funk'D resident dj Léon. Anders dan in de grote zaal werd daar heerlijke oude R&B, funk & soul gedraaid. Er was er lekker druk en er werd volop gedanst. Het was gewoon ècht gezellig daar in die kleine zaal!

Afbeelding verwijderd door redactie

In de grote zaal had de Fransoos DJ Gregory inmiddels 'the Wheels of steel' overgenomen, maar hij kon het publiek niet echt boeien. Hij draaide de boel zelfs een beetje op het dode af... Het wachten was dus op de grote kleine Roog, die helaas tot 1 uur in Rotterdam moest draaien. Kwart over twee verscheen hij ineens op het podium, en je zag haast een zucht van verlichting door de zaal heen gaan toen hij om half 3 de dj-booth over nam.

Hij werd wederom aangekondigd dood de XBox-sponsor, kreeg weer een XBox cadeau en toen mocht ie eindelijk beginnen met draaien. Roog moest ook even in komen, maar in de zaal was daar weinig van te merken! Bij de eerste deuntjes kwam meteen de hele zaal in beweging, de handjes gingen de lucht in en het was gewoon weer feest! MC Gee kondigde wederom CéCé Peniston aan en samen met Roog maakte ze er een ware show van! Dit keer vond ik haar veel beter dan de avond ervoor in Monza.

Helaas, helaas was het binnen no time 4 uur, en een toegift geven mag in Panama helaas niet. Echter, de die-hard Roogfans hadden nog een verrassing in petto voor de broertjes Hardsoul, en ze mochten allemaal even het podium op. Als blijk van waardering en ter ere van het uitbrengen van de 3e 'Sound of Love & Dedication' CD hadden de fans twee lederen armbanden laten maken met een zilveren plaat erop, waarin het Hardsoul logo verwerkt was. Dankbaar namen ze de cadeaus in ontvangst en bij het aanblik van de prachtige armbanden vielen de twee broers even helemaal stil. Het was het gewoon perfecte cadeau ter afsluiting van een zeer geslaagde cd release! Op naar de volgende 'Love & Dedication'!

Afbeelding verwijderd door redactie

Meer info: www.DJRoog.nl.