Shall we dance?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

John's fascinatie voor de mysterieuze danslerares Paulina (Jennifer Lopez) blijft bestaan, maar beetje bij beetje ontdekt hij dat hij niet op haar verliefd is, maar op het dansen zelf. Hij wordt vrolijker en spontaner, en zit minder vast in zijn dagelijkse sleur. Een prachtige scène die dit mooi weergeeft, is die, waar hij in zijn eentje op een verlaten perron ronddanst.

Afbeelding verwijderd door redactie

De hoofdrolspelers in deze film, behoeven geen verdere introductie. Richard Gere, Jennifer Lopez en Susan Sarandon, vertolken, ieder voor zich, hun rol met verve, in deze Amerikaanse remake van een oorspronkelijke Japanse film (1996). Het thema van deze Amerikaanse versie van 'Shall we dance?' draait om een ogenschijnlijk perfect leven, waarin toch een gemis ervaren wordt en de zoektocht naar de invulling daarvan.

De komische scènes in het verhaal, deden, voor mij persoonlijk, wat afbreuk aan het verhaal. Sommige scènes zijn te krampachtig 'grappig' naar mijn smaak. In de bijrollen worden de personages soms wat overdreven neergezet , waardoor het verhaal wat onecht aandoet.

Als goedmakertje, zijn er de dansscènes met Jennifer Lopez en Richard Gere. De scène waarin zij samen een tango dansen, aan de vooravond van een danswedstrijd, vind ik absoluut het hoogtepunt uit de film! De passie spat hierbij van het beeldscherm af! Zulke scènes had ik graag meer gezien?

Afbeelding verwijderd door redactie

Op de DVD die sinds 1 december verkrijgbaar is, staat natuurlijk ook nog bonusmateriaal. Het bevat onder meer een toelichting van de regisseur van de film, een kijkje achter de schermen bij de opnames van 'Shall we dance?' en ongebruikt filmmateriaal. Verder is er natuurlijk ook nog aandacht voor de muzikale ondersteuning in deze film, zoals de muziekvideo met het nummer 'Sway' dat vertolkt wordt door de Pussycat Dolls.

Afbeelding verwijderd door redactie

Mijn conclusie na het zien van deze DVD:
Voor degene die van snelheid, spanning en een goed verhaal houden, rest mij eerlijkheidshalve maar één advies: doe geen moeite. Maar voor de ware dansliefhebbers én voor degene die van een echte 'feelgood movie' houden is deze DVD de moeite van het kijken zeker wel waard. (AL)