DVD's voor een leuke kerst

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Polar Express

Een jongen die gelooft in de Kerstman komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonllijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen. Een mierzoet verhaal en niet een echte kerstklassieker. Voor kinderen een hele mooie DVD. Volwassenen zullen zich wellicht snel vervelen bij deze DVD. De Special Edition van de DVD bevat echter een hoop extra's, die het ook voor volwassenen nog interessant maakt. Zie ook de website voor onder andere trailers en informatie.


Afbeelding verwijderd door redactie
Christmas with the Kranks
Gebaseerd op de bestseller van John Grisham. Luther en Nora Krank hebben hun hele leven trouw Kerstmis gevierd, maar nu hun dochter Blair als vrijwilligster van het Vredeskorps in Peru is, wacht de Kranks dit jaar een eenzame Kerst. Op een avond ziet Luther een poster in een reisagentschap en beeldt zich in hoe Nora en hij een cruise in de zonnige Caraïben maken. Nora is al vlug gewonnen voor het idee, maar de buren zijn ronduit geschokt. Tot overmaat van ramp weigert Luther dit jaar de kerstversieringen aan te brengen, waarvoor de straat vermaard is. Het gekibbel tussen de Kranks en hun buren escaleert al vlug en dreigt de hele kerstsfeer grondig te bederven. En dan krijgen de Kranks onverwacht een telefoontje van Blair. Ze komt toch naar huis voor Kerstmis. Nu rest hun nog amper 24 uur om zichzelf en alle buren weer in een echte kerststemming te krijgen. Christmas with the Kranks is gewoon een lekkere luchtige, verstand op nul, comedy. Soms wat tegen het flauwe aan, maar neem het allemaal met een korreltje zout en je hebt best een aardige kerstfilm zonder zwaar verhaal. Zie ook de officiele website.


Afbeelding verwijderd door redactie
Disney's favoriete kerst
Beleef de pret en lach mee met Mickey, Goofy en hun vriendjes wanneer ze het huis in kerstsfeer brengen. Het plezier gaat non-stop verder als Knabbel en Babbel het tegen Donald Duck opnemen in een kort hilarisch kerstverhaal. "Toy Tinkers", "Santa Cruella" en de 101 dalmatiers geven een nieuwe wending aan een geliefde kerstklassieker. Geniet samen met het hele gezin van deze filmpjes en nog vele anderen in deze wonderbaarlijke winterverzameling. Disney doet het gewoon altijd goed, zowel bij kinderen als volwassenen. Vooral klassiekers als Mickey, Donald, Goofy etc gaan er bij iedereen wel in. Leuke verhaaltjes die niet te lang zijn om kinderen te kunnen blijven boeien. Ook 'Santa Cruella' is erg leuk. Cruella DeVil, bekent van de 101 Dalmatiërs, heeft de hoofdrol in deze mini-film, gebaseerd op het aloude Scrooge-verhaal. Ze is, als altijd, onuitstaanbaar en onsympathiek. Maar dan wordt ze bezocht door de drie Dalmatiër-kerst-geesten en ziet ze in waarom ze zo doet. Een echte aanrader om de kleintjes zoet te houden tijdens de kerst (en daarna).


Afbeelding verwijderd door redactie
Bob de Bouwer; Ingesneeuwd
Op de één of andere manier lijkt Bob de Bouwer vooral favoriet te zijn bij kleine jongetjes. In deze splinternieuwe, extra lange winterspecial reizen Bob en zijn team naar de Winterspelen in het winterse dorpje Bobbelsberg. Ze gaan daar heen om een blokhut te bouwen voor de Burgemeester uit het dorp van Bob, maar dan zorgt een grote sneeuwstorm ervoor dat de machines die de Winterspelen zouden bouwen, niet op tijd kunnen zijn. Gelukkig kunnen Bob en zijn team "alles maken", en ze nemen graag de uitdaging aan om Bobbelsberg klaar te maken voor de Winterspelen. Het leuke van deze DVD is dat het nog nooit eerder op TV uitgezonden is. Dus heeft jouw kleintje alle Bobs al op TV gezien? Deze heeft hij (of zij) zeker nog niet gezien! Goed voor 55 minuten kijkplezier. Nou en of!


Afbeelding verwijderd door redactie
Baby Einstein; Baby Kerstman
Baby Kerstman is natuurlijk uitermate geschik voor de allerkleinsten in huis. De muziekdoos van Baby Kerstman viert op vrolijke wijze kerstfeest met jou en je kind. De kleintjes zullen gefascineerd raken door felle lichtjes, versieringen, sleebellen, blije kinderen en natuurlijk door de kerstman. Alle deze mooie wintertafereeltjes worden opgeluisterd door passende kerstmuziek uit heel de wereld en door klassieke composities van een aantal van 's werelds bekendste musici, zoals Tchaikovsky, Mozart en Handel. Wederom een succes voor kleintjes van 0 tot 3 jaar. De mooie kleuren en vrolijke muziekjes weten de kleintjes keer op keer weer te boeien.

Natuurlijk zijn deze DVD's niet alleen leuk om te kijken, maar ook nog eens leuke kadootjes voor onder de boom!