Lekker buiten dineren? Zo weer je insecten van je eten

Vrije tijd door Chloe

Met lekker weer is het natuurlijk heel fijn om lekker buiten te dineren. Die gezellige zomeravonden buiten zijn altijd het hoogtepunt van de zomer. Helaas vinden niet alleen wij, maar ook insecten het eten heel erg lekker. Wil jij ze op afstand houden? Wij vertellen je hoe.

Citronella

Dit is waarschijnlijk niet onbekend voor je, maar muggen hebben een hekel aan citronella. Een cintronella kaars kan dus vooral muggen, maar ook andere insecten op afstand houden tijdens het diner. Daarbij staat het ook nog eens gezellig!

Lavendel

Ook lavendel is iets waar veel insecten geen fan van zijn. Zo hebben wespen hier bijvoorbeeld echt een hekel aan. Zo houdt je deze stekers dus op gepaste afstand. Je kan ook een mooi boeket op tafel zetten met lavendel en andere bloemen die insecten weren. Denk bijvoorbeeld aan kamille of goudsbloem. Hartstikke sfeervol en effectief.

Vermijd zoetigheid

Insecten zijn vaak gek op zoete drankjes. Dek deze daarom zo veel mogelijk af. Dit kan bijvoorbeeld met een onderzetter of een bierviltje. Ook andere etenswaren kan je beter afdekken zolang het kan. Ze komen namelijk vooral op het eten af. Zorg daarom ook altijd dat je de tafel netjes houdt.

Ventilator

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook de ventilator naar buiten brengen kan helpen. Insecten houden namelijk absoluut niet van tocht en wind. Zo blijven ze dus lekker uit de buurt en mocht het heel warm zijn kan je er zelf ook nog van profiteren.