Boek: Just Like Heaven van Marc Lévy

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De schrijver, Marc Levy, werd geboren in Frankrijk. Op zijn 18e werd hij lid van het franse Rode Kruis waar hij zo'n 6 jaar werkte. Op jonge leeftijd begon hij een eigen bedrijf en verhuisde in 1983 naar Amerika om daar twee andere bedrijven in computer graphics op te zetten.
In 1991 begon hij terug in Frankrijk een architectenbureau met een bevriende architect, een ingenieur en klanten zoals Coca Cola, Evian en Perrier.
In 1998 werkte Marc Levy aan een manuscript dat hij baseerde op een verhaal dat hij voor zijn zoon verzonnen had, "If only it were true". Een jaar later werd het boek gepubliceerd en werden ook de rechten voor de verfilming van het boek verkocht. Hierna is hij samen met zijn zoon verhuisd naar London om zich meer te kunnen concentreren op het schrijven.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het verhaal: Lauren Kline heeft een druk leven als arts assistent waneer ze ernstig gewond raakt bij een auto-ongeluk en in een coma raakt. De nieuwe huurder van haar appartement schrikt zich rot als hij tijdens het douchen geluiden hoort op het ritme van de radio. Arthur ontdekt een wildvreemde vrouw in zijn kledingkast, die niet wil weggaan en beweerd dat zij de eigenaresse van het appartement is.
Om van de rare vrouw af te komen besluit hij met haar in te stemmen en mee te gaan naar het ziekenhuis. Zij beweert dat zij een geest is en haar fysieke lichaam aan de andere kant van de stad ligt. Als hij haar in een ziekenhuisbed ziet liggen gelooft hij pas dat haar verhaal echt is. Samen proberen ze een oplossing te vinden voor Lauren?s bizarre situatie en worden zo hevig verliefd.

Het boek is een grappige roman en doet denken aan een mix tussen "Ghost" de film uit 1990 (met Dimi Moore in de hoofdrol), en "Sixth Sense" uit 1999. Het verhaal is boeiend, en heel simpel geschreven. Het is net alsof je een script aan het lezen bent, met veel hij zei, zij zei. Het 189 pagina tellende boek lees je dan ook zo uit en geeft je het gevoel dat je misschien beter de film had kunnen kijken. De gelijknamige film met Reese Whitherspoon en Mark Ruffalo in de hoofdrollen, draait de komende weken in de bioscopen door heel Nederland.

Afbeelding verwijderd door redactie

Marc Lévy - Just Like Heaven
A.W. Bruna Uitgeverij
Genre: Roman
Prijs: 12,50
ISBN: 9022991594