Amarantine

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na het verschijnen van 2 tracks in 'Lord of the Rings ? The fellowship of the Ring' moet Roma Ryan geïnspireerd zijn geraakt door de taal van de elven. Op deze cd heeft zij zelf een taal gecreëerd en 3 van de tracks op deze CD zijn gezongen in deze nieuwe taal. Na het beluisteren van deze tracks wordt het wederom duidelijk waarom zij door Peter Jackson himself zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze epische films.

Dat Enya in vele talen zingt is bij iedereen die van haar muziek houd wel bekend. De afgelopen jaren heeft zij onder andere nummers uitgebracht in Spaans, Keltisch en de taal van Wales. Nu mag zij naast de zelf verzonnen taal ook Japans op haar conto schrijven. Op deze cd is een Haiku van de Japanse dichter Basho in muziek gevat.

Na het luisteren van deze CD is een ding mij wel duidelijk. Het is Enya op en top. Weemoedige teksten op typische Keltisch-Schots-Iers aandoende muziek. Voor mensen die niet van de stijl van Enya gecharmeerd zijn is ook deze cd geen aanrader. Voor mensen als ik, die Enya wel kunnen waarderen en bij haar muziek lekker weg dromen naar mooie meren of mysterieuze bergen, heb ik maar 1 tip: op naar de muziekwinkel! (Of vraag hem kado voor onder de kerstboom )

Afbeelding verwijderd door redactie
Titel: Amarantine
Artiest: Enya ? www.enya.com
Label: Warner
Prijs: 15,99