Het Liefdesorakel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voorin het boek zit een doordruk kaart voorzien van 7 ronde kaartjes met aan de ene zijde rode harten en aan de andere zijde blauw harten. Na het lezen van de inleiding, die in ons het kort de geschiedenis van het orakel in het algemeen en het liefdesorakel specifiek vertelt, gaan we snel door naar de instructies.

Na even bladeren in het boek blijkt dat er 2 soorten van raadplegen zijn. De eerste is aan de hand van de 21 vragen over liefde binnen het vraag het antwoord spel. Beslis welke van de 21 vragen je aan het orakel wil stellen en of je een beginnende of een reeds bestaande relatie hebt. Schud de kaartjes met de harten in je handen terwijl je de vraag in je hoofd laat rondzoemen. Op het moment dat je denkt dat de tijd er rijp voor is werp je de harten op de tafel. Je telt hoeveel blauw en rode harten je hebt geworpen en trekt de aantallen van elkaar af. Voorbeeld: 5 rode harten ? 2 blauwe harten = 3 rode harten. En vervolgens bekijk je het antwoord van 3 rode harten, in mijn geval bij een bestaande relatie. En ja hoor... een antwoord als in een horoscoop, zo één als voor iedereen wel kan gelden in diverse situaties... Of ligt dit aan mijn cynisme? Na enig leeswerk blijken alle antwoorden erg voor de hand liggend te zijn in diverse situaties. Is het waarheid, bijgeloof of gewoon grappig om te doen?

Op naar de tweede vorm van het orakel dan maar. Leg een rood hartje in het midden van een cirkel die je met de andere 6 harten maakt. Leg de kleuren om en om neer. Stel jezelf terwijl je geconcentreerd naar dit middelste hart kijkt een vraag waar je graag antwoord op zou hebben. Neem de kaartjes in 2 handen, schud ze, gooi ze omhoog en sluit je ogen. Met je ogen dicht zoek je de kaartjes bij elkaar en leg je ze op een rij neer. De combinatie die nu voor je ligt kun je terug vinden in het orakel. Als je deze opgezocht hebt blijkt dit een stukje tekst waar je wel of niets mee kunt. De tijd zal het leren...

Zelf ben ik misschien een beetje te nuchter voor dit soort dingen. Toch fascineert het me wel. Het is sowieso een leuk boek om kado te geven als je met vriendinnen kerst viert, op een vrijgezellen feest, als je een vriendin hebt die net weer vrijgezel is of aan jezelf als dit soort zaken je toch blijven trekken. Houdt echter wel voor ogen dat jijzelf je leven leid en niet dit boekje!! Keuzes maken doe je zelf... ook in de liefde.

Afbeelding verwijderd door redactie
Titel: Het liefdesorakel
Schrijver: Matthias Mala
Uitgever: Uitgeverij M ? www.uitgeverij-m.nl
ISBN: 90-225-4309-9
Prijs 10,00
Pagina?s: 205