Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

En het begint goed? Florian Richter uit Hongarije met zijn paarden nummer, acrobaten die zonder al te veel beveiliging aan palen slingeren die andere acrobaten vasthouden, mr. Dalmatier met zijn Dalmatiers uit de vormalige Sovjet Unie, het Echtpaar Mak dat rondzweeft in de Nok en velen anderen. Tussendoor is repriseclown Francesco van de partij als de ring opnieuw opgemaakt moet worden. Eén en ander wordt vakundig aan elkaar gepraat door Gert-Jan Dröge, die dat op een leuke manier doet.

Vlak voor de pauze, na al deze nummersdiestuk voor stuk bekroond zijn met ziveren en gouden awards treed ? ?s Neerlands trots? op. De illusionist met de gouden manen, jawel? Hans Klok. En zonder enige muren achter of naast hem moet hij toch van goede huize komen om iedereen weer onder zijn betovering te brengen. En keer op keer lukt het hem weer om de zaal, die met ingehouden adem toekijkt, te verbazen.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Na de pauze gaat het rap verder met onder andere Wendell Huber met Indische olifanten uit Zwitserland, 4 acrobaten uit Rusland, Francesco de repriseclown die ditmaal Gert-Jan Dröge als leverend requisiet gebruikt en de Russische springplankacrobaten Dosov die halsbrekende huizenhoge sprongen maken en hiermee het publiek op het randje van hun stoel krijgen. (Ter indicatie, ze komen boven het balkon uit!!)

Een bijzondere vermelding verdient één van ?s werelds beste clowns Daved Shiner. Deze amerikaan is begonnen als straatartiest en heeft inmiddels een Tony Award gewonnen. Zelf droomt hij her al jaren van in Carré te mogen optreden en ik denk dat het kerstcircus er blij mee mag zijn hem te mogen verwelkomen. Zowel in de eerste als in de tweede helft krijgt hij het publiek aan het lachen met acts waarbij hij graag (op een leuke manier) gebruik maakt van mensen uit het publiek. Ik houd persoonlijk niet zo van clowns, maar door de herkenbare thema?s die hij uit kiest en de manier waarop hij met mensen omgaat lopen al snel de tranen van het lachen over mijn wangen en heb ik aan het einde van zijn acts spierpijn in mijn buik.

Afbeelding verwijderd door redactie

Wat ik vaak het nare aan circus vind zijn de acts met dieren. En ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Wellicht is het dan ook prettig om te weten is dat het Wereldkerstciurcus alleen diervriendelijke dressuuracts presenteert waarbij het dier in zijn waarde gelaten wordt. Oké paardenacts zullen nooit mijn favoriet zijn, maar dat hoeft ook niet want er is zoveel meer. En van de Olifantenact heb ik zowaar echt genoten!

Kortom het Wereldkerstcirucus in Carré is leuk voor de jeugd en maakt van de volwassenen weer even een kind! Er is voor iedereen wat wils en het is een avond om nooit te vergeten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het Wereldkerstcircus in Carré, mogelijk gemaakt door Stardust Circus International B.V. en het Nederlands Theaterbureau, draait tot en met 8 januari en kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen. Voor reserveringen kunt u terecht op de Carré lijn: 0900 25 25 255 (0,40 pm, 7 dagen pw van 9.00-21.00u) of het Amsterdams Uitburo 0900 0192 (0,40 pm, 7 dagen pw van 9.00-21.00u). Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook terecht op de websites www.stardustcircus.com of www.theatercarre.nl