Met deze drogerballen zijn kreukels in je kleding verleden tijd

Vrije tijd door Juliët

Je kent het vast wel: de was die hard uit de droger komt, erg kreukt en statisch is. Helaas is de droger ook best een energievreter, maar daar hebben wij gelukkig een oplossing voor gevonden. Maak kennis met de duurzame droogballen.

Heerlijke zachte handdoeken die ook nog eens lekker ruiken. Gooi die chemische droogtrommeldoekjes maar weg en gebruik de heerlijk zachte drogerballen. Voeg een paar druppels wasparfum toe en alles ruikt weer fantastisch. De drogerballen kunnen maar liefst 25% droogtijd verkorten. Dat scheelt best veel stroom in een jaar. Vooral nu de energierekeningen enorm stijgen is dat een fijne bijkomstigheid.

De herbruikbare wollen drogerballen zorgen ervoor dat het wasgoed in beweging blijft en niet gaat samenklonteren tot een grote natte hoop. De drogerballen zijn gemaakt van 100% schapenwol.

De voordelen

De drogerballen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, namelijk schapenwol. De kreukels uit je kleding verdwijnen en de was komt voortaan zachter uit de droger. Dit is ideaal, want we willen ook niet van die harde schurende handdoeken. Je bespaart daarnaast ook nog eens energie, omdat de was sneller droogt. Het is vooral een duurzaam hulpmiddel, omdat je de drogerballen telkens weer kunt gebruiken.
 

Energie en tijd besparen

De droger vreet energie. Mensen drogen de was daarom vaak buiten, maar door het Nederlandse weer is dit niet altijd ideaal. Met de wollen drogerballen verbruik je minder energie en bespaar je op de energierekening. Een betere luchtcirculatie zorgt ervoor dat het wasgoed los van elkaar de droger uitkomt. Je hoeft minder te strijken, bespaart energie en ook nog eens tijd.
 

Weg met de wasverzachter

Altijd al gebruik gemaakt van een wasverzachter? Dat hoeft nu niet meer. De herbruikbare wollen ballen functioneren als een natuurlijke wasverzachter. De wasverzachters hebben altijd een heerlijk geurtje, maar die kun je nu zelf ook toevoegen aan de wasbollen. Druppel een essentiële olie of wasparfum op de bollen en je was ruikt heerlijk.
 

Hoe gebruik je de wasbollen?

De wasbollen zijn te bestellen in een set van 6 stuks. Aan de hand van de waslading, moet je even kijken hoeveel ballen je kunt gebruiken. Bij een volle droogtrommel kun je vier ballen gebruiken en bij een wat kleinere lading twee of drie. Als je wilt dat de drogerballen zo lang mogelijk meegaan, dan is het verstandig om ze af en toe op een kort programma en lage temperatuur te wassen. Om de ballen te beschermen, stop je ze in een oude panty. Drogen maar!