Zo bespaar je iedere maand veel geld

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Bedenk je je ook elke keer weer hoe je meer geld kunt overhouden aan het einde van de maand? Dat begint natuurlijk met een goed overzicht van wat je maandelijks binnenkrijgt én wat je uitgeeft. En dan? Schrappen en bezuinigen maar!
 
Geld is fijn, maar geld overhouden is nog veel fijner! Bedenk voordat je iets koop of uitgeeft iedere keer weer of je het wel echt nodig hebt. Een aantal veelvoorkomende geldslurpers waar je op zou kunnen besparen zijn bijvoorbeeld…
 
 
Vaste lasten
Kijk goed naar je vaste lasten. Dat zijn uitgaven die structureel terugkomen. Hier zou je flinke slagen in kunnen maken als je daar op gaat bezuinigen. Denk bijvoorbeeld aan je auto. Heb je die echt nodig? Wellicht zou je die kunnen verkopen of kunnen delen met de buurvrouw. Verzamelingetje abonnementen? Kijk dan nog eens kritisch of je ze echt allemaal nodig hebt.
 
Kleding?
Voor sommigen van ons is veel geld uitgeven aan kleding heel vanzelfsprekend. Je wilt er toch gewoon goed uitzien? Ondertussen hangen er misschien best wel wat kledingstukken in je kast waar het kaartje nog aanhangt. Zonde! Een goede eerste stap is om te kijken wat je nou eigenlijk in je kast hebt liggen. En dan? Mixen en matchen maar. Wedden dat je tegen verrassend leuke dingen aanloopt die je al lang was vergeten?
 
Eten
Eten is een kostenpost waar niemand aan ontkomt. Er moet tenslotte gegeten worden. Maar het kan heel goed zo zijn dat jij teveel geld uitgeeft aan eten. Gooi je bijvoorbeeld regelmatig eten weg omdat het over de datum is? Dan is dat een teken dat je, naast het eten, ook geld weggooit. Door boodschappenlijstjes te maken, goed op aanbiedingen te letten en door geen boodschappen te doen met een lege maag, kun je al bezuinigen.
 
 
Uitgaan
Lekker uit eten, cocktails drinken bij die leuke nieuwe bar, filmpje in de bios kijken. Allemaal heel erg leuk, maar ook prijzig. Er valt op te besparen, zonder dat je perse als kluizenaar moet gaan leven. Een beetje creatief zijn lost al veel op. Ga bijvoorbeeld bij elkaar thuis eten, eventueel met een maximaal budget per keer. Bestel vaker een wijntje in plaats van een cocktail van 10 euro. En tot slot helpt het om een contant geldbedrag mee te nemen als je uitgaat. Zo weet je dat nooit meer uitgeeft dan dat je van tevoren bedacht had.
 
Om je een handje te helpen met besparen, heeft How 2 Spend It iets leuks voor je. De Budgettool App. Dat is een gratis app die je laat zien waar je geld naar toe gaat. Downloaden maar! 

_____________________________________________________________________________
 
Vanaf nu kun je elke twee weken op Ze.nl een artikel lezen over een financieel onderwerp afkomstig van de dames van How 2 Spend It. How 2 Spend It is opgericht door Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden en is een digitaal platform waar je artikelen, video’s en handige tools kunt vinden over geldzaken en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast biedt How 2 Spend It nog meer leuks, zoals de 6-weekse Financiële Detox Challenge waar je gratis aan mee kunt doen. Of de SamenwoonApp die je precies laat zien wat je moet regelen als je gaat samenwonen. Meer info? Neem een kijkje op de site