DVD: Charles Dickens Box

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Charles John Huffham Dickens

(1812 - 1870) staat te boek als de grootste Engelse auteur van de Victoriaanse tijd. Hij begon zijn schrijverscarrière als journalist. Later schreef hij verhalen, die vaak eerst als feuilletons in diverse bladen werden gepubliceerd. Zijn grote roem begon met het feuilleton ?The Pickwick Papers? (1936). Het werk van Dickens wordt gekenmerkt door kleurrijke karakters, een ijzersterke verhaallijn, spanning en een gezonde dosis humor!

'Oliver Twist' gaat over een weesjongen die gewoon heel veel pech heeft in zijn leven. Waar hij ook terecht komt, hij wordt altijd gebruikt of misbruikt door de meest kleurrijke personen. Soms heeft hij geluk en treft hij mensen die alleen maar goed voor hem zijn en het beste met hem voor hebben. Er is echter iemand die absoluut wil voorkomen, dat Oliver achter zijn ware identiteit komt. Het verhaal wordt goed verteld, zonder al te overdreven emoties en sentiment. Het gecompliceerde plot komt in deze bewerking heel goed tot z'n recht.

'A Christmas Carol' behoeft geen introductie, denk ik. Iederen kent wel het legendarische verhaal over de ongewone kerstnacht van de oude gierigaard Ebenezer Scrooge, waarin hij bezoek krijgt van de 3 Geesten van Kerstmis. Elk jaar is dit verhaal wel ergens op televisie te zien, in diverse uitvoeringen. Deze BBC-verfilming echter blijft heel dicht bij het origineel en vertelt het fascinerende verhaal precies zoals Dickens het ooit bedoeld heeft.

'Oliver Twist' bestaat uit 12 afleveringen van een half uur, verdeeld over twee dvd's en 'A Christmas Carol' staat op de laatst dvd, ook verdeeld in afleveringen van een half uur. De afleveringen worden op de DVD echter scenes genoemd, dat kan ietswat verwarrend zijn. Naast deze box is vorige maand 'A Christmas Carol' ook los uitgebracht en deze maand volgt 'Oliver Twist' ook nog. Hou je van klassieke verfilmingen met grappige Engelse accentjes, en oud-Victoriaanse kostuums tegen de achtergrond van een sfeervol 19e eeuws London, dan is deze box echt een aanrader!

Afbeelding verwijderd door redactie

Charles Dickens DVD-box: 'Oliver Twist' en 'A Christmas Carol'
Totale duur: 420 minuten.
Uitgegeven door: www.Just Entertainment.nl.