Eerste kerstdag 2018: originele manieren om Kerst te vieren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Eerste kerstdag is misschien wel de belangrijkste en meest gevierde feestdag van het jaar. Bijna iedereen is vrij, familie en vrienden komen bij elkaar, er wordt rijkelijk met cadeautjes gestrooid… Aaah, wij hebben er zin in! Maar misschien is een traditionele eerste kerstdag niet helemaal aan jou besteed en wil je het graag eens anders aanpakken. Weg met dag gourmetstel! Ho ho ho, dan is ze.nl er als de kerstman bij om je van de beste tips te voorzien. Zo maak je jouw eerste kerstdag onvergetelijk! 

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag tip 1: Filmmarathon

Oke, misschien niet super origineel, maar eerste kerstdag leent zich natuurlijk prima om jezelf in je bank te wurmen en er voor uren niet meer uit te komen. Jij viert eerste kerstdag dit jaar met niemand anders dan Netflix, Videoland en een warme kop choco. Om het extra gezellig te maken zet je natuurlijk wel lekker veel kaarsjes aan en zoek je de zoetste kerstfilms op. Deze tip voor eerste kerstdag is natuurlijk uitermate geschikt voor alle nieuwbakken lovebirds. 

Eerste kerstdag tip 2: Resume

Als je verder geen plannen hebt om met familie te eten of dergelijke zaken, leent zich eerste kerstdag zich natuurlijk perfect voor een resume van het jaar. Oftewel: een fotoboek maken van de afgelopen maanden! Wat waren voor jou hoogtepunten? Waar wil je nog even bij stil staan? Uiteraard mag op deze eerste kerstdag de kerstmuziek natuurlijk niet ontbreken. 

Eerste kerstdag tip 3: Top 2000

De laatste dagen van het jaar staan voor ons in het teken van de mooiste liedjes ooit gemaakt! Met de Top 2000 van Radio 2 ben je verzekerd van dagenlang steengoede muziek. Nog leuker is het om naar het Top 2000 café in Hilversum te gaan, waar je het radiospektakel live kunt mee maken. Hoe gezellig is dat?! Reserveren kun je nu al doen. 

Eerste kerstdag tip 4: Winter BBQ

Organiseer op eerste kerstdag een cosy winterbarbecue! Zorg voor een heleboel warme kleden, handschoenen en een flinke vuurkorf. Uiteraard mag ook de gluhwein en warme choco niet ontbreken! Hang verder genoeg lampjes op en zorg dat iedereen lekker warm rondom het vuur kan zitten. Zo vier je eerste kerstdag pas écht winters!

Eerste kerstdag tip 5: Wijnproeverij

Nodig deze eerste kerstdag al je favoriete mensen uit en organiseer een eigen wijnproeverij! Met een lekker worstje en kaasje en met kerstmuziek uit de speakers kan zo’n dag al snel niet meer stuk en kun je zorgen voor een van de gezelligste eerste kerstdagen ooit! En mocht je nog nog wijn over hebben? We hebben altijd nog een tweede kerstdag die we niet mogen vergeten. 

Foto door Roberto Nickson (@g) via Unsplash