DVD: Dancing with the Stars

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dvd is een compilatie van alle dansen die tijdens de liveshows van 'Dancing with the Stars' werden uitgevoerd door de BN'ers Irene van de Laar, Jim Bakkum, Inge Ipenburg, Joris Lutz, Ans Markus, Rudolph van Veen en Inge de Bruijn. Elke zaterdag keken ruim 2 miljoen mensen naar de danskunsten van BN'ers die eigenlijk weinig tot geen danservaring hadden. Onder begeleiding van de beste dansers en danseressen werden er in een korte tijd fantastische choreografieën bedacht en geoefend, die met even veel enthousiasme en passie live ten tonele werden gebracht.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

In tegenstelling tot de live-shows waarin elk paar zelf bepaalde welke dans ze deden, zijn de verschillende dansen op deze dvd per dans bij elkaar gezet, zodat je bijvoorbeeld 5 verschillende uitvoeringen van de Quickstep achter elkaar ziet. Alleen de Weense Wals wordt door 5 paren tegelijkertijd uitgevoerd, maar dat hoort ook wel bij deze dans! En natuurlijk vind je er ook de Freestyle-bijdrage uit de Finale tussen Irene van de Laar & Marcus van Teijlingen en Jim Bakkum & Julie Fryer op terug! Mijn favoriete dans van vorig jaar, de "HankyPanky"-Jive van Jim en Julie, heb ik nu alweer een paar keer achtereen bekeken!

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Er staan ook korte impressies van de repetities op, met commentaar van de paren zelf en ook enkele, soms pijnlijke bloopers. Want zonder danservaring zijn sommige pasjes best moeilijk om te leren. Erg leuk om te zien dat BN'ers ook maar gewone mensen zijn, bij wie het ook (soms letterlijk) bloed, zweet en tranen kost om zo mooi en perfect mogelijk te kunnen dansen!

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

In het bijgeleverde boekje vind je tevens een korte uitleg over alle dansen. Heb je na het zien van deze dvd nog steeds geen genoeg van het stijldansen, dan vind je er ook een bonus-cd bij met daarop voor elke dans een ander lied, om de dansen zelf op te oefenen. En wie weet dans je dan ooit nog eens zoals Jim & Julie, de winnaars van 'Dancing with the Stars 2005'!

Afbeelding verwijderd door redactie

Al met al is het voor de echte liefhebber van stijldansen een heerlijke dvd! Gewoon eentje om te hebben!

Afbeelding verwijderd door redactie
Uitgebracht door: Sony/Bmg
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Geschikt voor: AL
Duur: ongeveer 100 minuten.
Prijs: ca. ?16,99