DVD: The Island

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Lincoln-6-Echo (Ewan McGregor) en Jordan-2-Delta (Scarlett Johansson) en een paar honderd anderen zijn gered van een besmettingsramp en wonen met elkaar in een ondergronds centrum. Het leven daar wordt strak gecontroleerd door camera?s, sensoren en digitale polsbandjes en gewapende bewakers houden iedereen in de gaten. Toiletten testen de urine en wie te vet eet, wordt automatisch gerantsoeneerd. Desondanks gedraagt men zich voorbeeldig, want iedereen hoopt op een vertrek naar 'Het Eiland'.

Afbeelding verwijderd door redactie

Lincoln vertrouwt het niet. Hij heeft verwarrende nachtmerries en begint zich dingen af te vragen. "Waarom zijn we hier, wat doen we en waarom mogen we geen contact met elkaar hebben?" Hij komt er achter dat er helemaal geen eiland is! Samen met zijn vriendin Jordan slaat hij op de vlucht wanneer ze erachter komen niet in een utopisch centrum te leven, maar levensechte klonen zijn. Hun enige doel is om 'reserve onderdelen' voor hun originele dubbelganger te leveren. In een totaal onbekende buitenwereld gaan zij op de loop voor hun dodelijke achtervolgers.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Island is een spectaculaire actiefilm met veel onverwachte twists en wilde achtervolgingen. Mc Gregor en Johansson zijn aan elkaar gewaagd en spelen een mooi koppel. Regisseur Michael Bay heeft groots uitgepakt met decors en special effects, waardoor deze film een extra dimensie krijgt. Vergeet niet de extra's te bekijken. Daarin kun je zien wat een uitputtingsslag de crew heeft geleverd om deze film te maken. Michael Bay regisseerde eerder onder andere Armageddon, Pearl Harbour en The Rock. 'The Island' houdt je 130 minuten op het puntje van je stoel!

The Island, http://www.theisland-themovie.com/
Warner Bros. Pictures / Dreamworks Pictures
130 minuten
Actie/thriller

Afbeelding verwijderd door redactie